Версія для друку Версія для друку

ТРЕНЕР НАШИХ ЧЕМПІОНІВ

Вайда Анатолій Йосипович народився 5 вересня 1953 року в Новій Каховці Херсонської області. У 1968 р. закінчив восьмирічну школу  в с. Лоза, а у 1970-ому закінчує десятирічку  в м. Іршава. У 1977 р. закінчив навчання в Івано-Франківському технікумі  фізкультури.

З юних років уподобав гру у шахи та шашки. Свою трудову діяльність Анатолій Йосипович розпочав  на бавовняно-ткацькій фабриці, а згодом − на заводі «Іршавремверстат», де працював  до 1994 року. А вже, починаючи з 1994 року, працює керівником шахово-шашкових гуртків районного будинку дитячої творчості.

За цей час виховав більше ста спортсменів-розрядників, 6 кандидатів у майстри спорту. Його вихованка Сільвія Марковці − багаторазова чемпіонка області серед жінок та чоловіків: 4− бронзові, 5 −срібних, 24 −золотих медалей чемпіонату України; 7 бронзових, 3 − срібні на чемпіонаті Європи; 1 бронзова, 3 срібні − на чемпіонаті  світу. Продовжують її переможну ходу Ольга Павляк, Ірина Антосяк, Наталія Воробканич,  Сергій Скоблей − збірна команда району, багаторазові переможці, призери першості області та України.

Анатолій Вайда − кандидат у майстри спорту з шашок, тренер першої категорії, суддя першої категорії,багаторазовий призер Закарпатсьої області з шашок, триразовий чемпіон області з шашок –100, чемпіон області  серед ветеранів у шашці, чемпіон області серед сільських спортсменів, багаторазовий чемпіон області серед освітян.

 

Андрій  САВКО.

Ваш отзыв

Ваш коментар