- Нове життя - https://nz-ir.com -

«У ДОБРИЙ ЧАС, МОЯ ШКІЛЬНА РОДИНО!»

Минулої неділі на подвір’ї  Кушницької ЗОШ І-ІІІ ступенів зібралися учні, вчителі, громадськість та гості села. Усіх їх охоплювали щасливо-ніжні почуття: школі − 60! Серед колишніх її випускників − вчителі, інженери, водії, продавці, будівельники, бізнесмени і науковці. Така багатогранна за своїми інтересами та уподобаннями аудиторія, як і саме життя. Але є те спільне, що об’єднує  їх сьогодні  − це слово школа.

− Сьогодні не просто свято  зустрічі зі школою, своїми вчителями та однокласниками, − сказала директор школи Ганна Белей. − Мрії і сподівання охоплюють серця тих, хто в цей  вересневий день йде до першого класу.

На святкову лінійку запрошуються учні 1-А класу із Мар’яною Гецко, 1-Б  − Мар’яною Митиньканич та 1-В − Тетяною Пилипчинець. Усі вони поведуть школярів у чарівний світ фантазії, дитинства, із бажанням пізнати невідоме.

Із найщирішими  словами вітань і побажань до присутніх звернулися голова райдержадміністрації Василь Ковбаско  і голова райради Станіслав Сухан.

— Справжні педагоги вкладають у своїх вихованців частину свого серця, передають їм знання і багатий досвід, — зазначили вони. — Бо  школа − це рух, думка, саме життя. Очільники району подарували школі сучасний принтер.

За 60 років змінилися покоління, відійшли  у минуле жовтенецька зірочка, комсомольські збори, піонерські сурми. Тепер учні як належне сприймають уроки у новеньких комп’ютерних класах. Відкриті заняття  не можливі без ноутбука чи проектора, і все це знімається на шкільну відеокамеру. Чимало зусиль і енергії докладає для цього директор школи Ганна Белей.

На святі добрим, теплим словом згадали й тих, хто творив історію школи, стояв біля її витоків. Це Іван Огар, Михайло Гецко, Михайло Цитряк, Борис Пазинич, Михайло Тромбола та перша жінка на цій відповідальній посаді − Марія Шмоцер.

− 60 років − це невеликий  відрізок часу, − сказала Марія Іванівна. − Нам є що згадати, про що поговорити, бо творили історію школи разом. Робили все для того, щоб підняти її рейтинг на високий рівень.

60-річчя трудової діяльності  заступника директора школи Степана Лемка співпало із 60-річним ювілеєм школи. До дня ювілею він написав навіть вірша, який прочитав перед присутніми. Його виступ підтримали довгими  нестихаючими оплесками.

Виступаючі згадали й таке, що першими випускниками Кушницької середньої школи були випускники 1956 року. Тоді атестат зрілості отримало 17 учнів. Окремі   з них завітали на ювілей школи. Попри святкові вітання, були й пісні, які дарували присутнім школярі.

І ось настане довгожданна мить. Право першого дзвоника було надано учням  Михайлу Гецкові і Даринці Штефко.

Із вуст ведучих прозвучали  радісні слова:

Дзвени, мій дзвонику, і весело співай!

Щасливо, срібно, радісно, дитинно!

І про уроки всім нам сповіщай,

У добрий час, моя шкільна родино!

 

Василь ШКІРЯ.