- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПОШТОВИКИ СПРОЩУЮТЬ ДОСТУП ДО АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

Перед поштовиками стоїть одне з пріоритетних завдань, поставлених у Національному плані дій на 2013 рік Президентом України Віктором Януковичем, – максимально спростити доступ населення до отримання адміністративних послуг. Відтак на базі Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» активно впроваджується проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту».

Слід віддати належне голові Закарпатської ОДА Ледиді Олександру Олександровичу, який взяв під особистий контроль реалізацію вищезгаданого проекту у нашому краї, враховуючи той факт, що більшість населення області проживає в сільській місцевості, де розміщено 320 відділень поштового зв’язку, а 9 з 13 районів області є гірськими. В першу чергу, проект створений для зручності жителів віддалених сіл, пенсіонерів, громадян з обмеженими фізичними можливостями та соціально незахищених верств населення.

Разом з цим, відчувається значна підтримка з боку голів всіх районних державних адміністрацій області. На сьогодні спільними зусиллями поштовиків і влади сформований єдиний уніфікований перелік адміністративних послуг, напрацьовані інформаційні та технологічні картки адмінпослуг, які надаватимуться через відділення поштового зв’язку. Ознайомитись з переліком адміністративних послуг може будь-який громадянин, для цього достатньо звернутись в одне із 224 відділень поштового зв’язку, де впроваджений проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту». Зауважимо, що в ході його реалізації перелік адміністративних послуг буде розширюватися, з урахуванням специфіки області і побажань мешканців, а до кінця вересня 2013 року планується його повне впровадження у всіх 369 відділеннях поштового зв’язку Закарпатської дирекції.

Укрпошта, усвідомлюючи свою важливу соціальну місію в суспільстві, готова й надалі докладати якнайбільше зусиль, щоб гарантувати громадянам максимальну зручність у користуванні послугами поштового зв’язку.

Петро Маркевич,

помічник директора Закарпатської дирекції УДППЗ «Укрпошта».