- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПРО МАЙБУТНЄ ТРЕБА ДБАТИ ТЕПЕР

Серед сільських голів, які живуть проблемами людей, дбають про їх добробут і благополуччя, сповна можна назвати Михайла Ломагу із Броду. Із такими  керівниками завжди приємно вести мову, поспілкуватися про наболіле, поділитися думками про вирішення тих чи інших проблем. У цьому ми переконалися під час виїзного прийому громадян  голови районної ради Станіслава Сухана  (разом з ним були радник Петро Король та депутат райради Віктор Віраг).

Керівник села зустрів нас на своєму робочому місці. Уже з перших хвилин розмови дізналися, що найбільше його хвилює добудова дитсадка в Броді. Наразі вже зведено стіни і перекрито дах. Тепер складають кошторис на перекриття даху на старому корпусі. Водночас ведуться внутрішні роботи. Уже використано понад 100 тисяч гривень. Роботи фінансує сільрада із бюджету розвитку. Тут працюють будівельники ДП “Фортуна”.

− Роботи буде завершено у травні наступного року, − каже М. Ломага. − Із введенням в дію нового корпусу плануємо відкрити четверту групу. Усього буде охоплено суспільним вихованням 104 хлопчиків і дівчат, наразі тільки − 76.

Дитячий навчальний заклад матиме сучасний привабливий вигляд. Уже виготовлено проект для його впорядкування. Тут буде гарний спортмайданчик і добротна огорожа. ДНЗ нічим не поступатиметься подібним міським закладам.

Поділився своїми задумами М. Ломага і щодо дитсадка у Дешковиці. Нині тут виховується 28 хлопчиків і дівчат. У перспективі планується зведення нового приміщення, де буде охоплено вихованням до 70 дошкільнят. Роботи розпочнуться вже наступного року.

С. Сухан запропонував  на базі Дешковицької ЗОШ І-ІІ ступенів відкрити навчально-виховний  комплекс. До речі, подібні вже створено на Міжгірщині. Для цього є тут усі можливості. Треба лише звільнити приміщення, де зараз знаходиться АТС. Над вирішенням цієї проблеми тут вже працюють.

У вкрай занедбаному стані в селі клуб. Однак Михайло Ломага запевнив Станіслава Васильовича, що через два-три тижні будівельники візьмуться за його ремонт.

Побував того дня  С. Сухан і в Брідській ЗОШ І-ІІІ ступенів, ознайомився із ходом підготовки нового навчального року. Директор закладу Наталія Галінська запевнила, що буде все зроблено для того, щоб Першовересень зустріти на належному рівні.

Василь ШКІРЯ.