Версія для друку Версія для друку

РОЗШИРЮЄМО СПІВРОБІТНИЦТВО

Як уже повідомлялось, в кінці квітня цього року у Татранській Яворині (Словаччина) проходила 2-а міжнародна конференція Карпатської мережі природоохоронних територій  «Проблеми та можливості Карпатських природоохоронних територій», в якій взяли участь директор та головний лісничий НПП «Зачарований край» Іван Піняшко й Віктор Симканич.

Обговорювались також питання, спрямовані на об’єднання представників природоохоронних територій Карпатського регіону, зокрема, у сфері збереження недоторканої природи.

Останнім часом цьому питанню приділяється велика увага у Європі, тому що “дика” природа недостатньо цінується. Якщо не вжити термінових заходів, то вона буде втрачена назавжди.

Європейська організація «PAN Parks» концентрує свої зусилля на тому, щоб європейці захистили природні заповідники та зберегли “дику” природу в її первозданному вигляді. Ця організація запустила «Мільйонний проект» з метою захистити один мільйон гектарів європейської «дикої» природи до 2015 року. На даний час цією організацією в Європі взято на облік 801, 410 гектарів незайманої природи, в тому числі 1,332 гектарів території національного парку «Зачарований край».

У липні 2013 року Європейська організація  «PAN Parks Foundation» нагородила НПП «Зачарований край» дипломом природи за партнерство та співробітництво, вагомий внесок на захист “дикої” природи Європи в рамках «Мільйонного проекту». Цей проект в певній мірі гарантує, що «дика» природа на нашому континенті збережеться і для майбутніх поколінь.

                                           Василь Мочан,

заступник директора НПП «Зачарований край».

Ваш отзыв

Ваш коментар