- Нове життя - https://nz-ir.com -

ІЗ ПОРУШЕНИХ ПИТАНЬ БУДЕ НАДАНА НАЛЕЖНА ДОПОМОГА

Наша газета уже інформувала, що на минулому тижні в Іршаві особистий прийом громадян вів перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Свищо. Разом із ним шляхи вирішення проблем шукали голова районної ради Станіслав Сухан та перший заступник голови райдержадміністрації Іван Мошкола.

Про допомогу у сприянні обласної влади у завершенні  будівництва Броньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів мову вів директор школи Іван Ньорба. Реконструкцію веде ТОВ “СПМК-23”. Основні обсяги робіт уже позаду. Замінено покрівлю, наведено лад у класних приміщеннях, встановлено металопластикові вікна, двері, оздоблено стіни.

− Усе залежить від поступлення коштів, − сказав І.В. Ньорба. − Докладаємо усі зусилля до того, щоб здати навчальний заклад до першого вересня.

Ігор Свищо пообіцяв посприяти  у виділенні коштів на завершення капітальної реконструкції школи.

Лисичівський сільський голова Ярослав Пальок і директор місцевої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Марія Метеньканич порушили питання будівництва в селі нової школи. Старий навчальний заклад дихає на ладан: дах, стіни, класи і коридори у занедбаному стані. Стара будівля може  розвалитися. Картина, яку вони намалювали, невтішна. Ігор Свищо пообіцяв разом із спеціалістами обласної держадміністрації працювати над внесенням відповідних статтей витрат до обласного бюджету на 2014 рік.

В.о. Кушницького сільського голови Ольга Остолош та житель Ільниці Федір Цогла звернулися до Ігоря Свищо з питанням про надання допомоги у вирішенні проблеми берегоукріплення річок Боржава і Синявка. Заступник голови райради Петро Добромільський і жителька села Лариса Кришеник вели мову про ремонт вулиць Івана-Франка та Конституції у с. Білки. Також турбує їх  і проблема річки Білка, яка під час дощу заливає вулиці. Вислухавши представників населених пунктів, І. Свищо пообіцяв уже найближчим часом відвідати ці села із спеціально створеною комісією, яка детально  вивчить кожну окрему ситуацію та прийме рішення щодо їх вирішення.

Зверталися до І. Свищо жителі району також і про виділення матеріальної допомоги . Із порушених питань буде надана належна допомога.

Василь БУЖОРА.