- Нове життя - https://nz-ir.com -

ГОЛОВА РДА ПРОВІВ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН В ОСОЇ

У середу голова райдержадміністрації Василь Ковбаско провів виїзний прийом громадян в Осійській сільській раді. Разом з ним на прийомі був сільський голова Василь Турянин.

Крім питань надання фінансової допомоги, до голови райдержадміністрації звернулися громадяни села з іншими проблемами.

З питанням допомогти у закінченні ремонту Осійського ДНЗ звернулася завідуюча закладу Ганна Жовнір. Вона просила посприяти у виділенні коштів на огорожу та стічні труби. Загалом вартість робіт складає 130 тис. грн. На сьогодні в садку повністю замінено покрівлю.

 Також потрібно ще збільшити приміщення ДНЗ з метою охоплення дітей дошкільною освітою, нині 130 дітей відвідують садочок, близько 200 малят потребують влаштування. Один із варіантів збільшення групи для садка – перенесення амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка нині знаходиться на території ДНЗ, в інше місце. Обговорили можливі варіанти нового приміщення амбулаторії. Також у присілку Лази,  на базі загальноосвітньої школи І ступеня, заплановано створити школу-сад. Це дало б можливість відкрити ще одну групу й охопити дошкільнят з присілку відповідною освітою.

Сільський депутат Василь Шевчук звернувся до керівника району з приводу будівництва на території ЗОШ І ст. в присілку Лази школи – сад.

Наразі сільська рада повинна вишукувати кошти для виготовлення проектно-кошторисної документації для подальшого вирішення початку будівельних робіт.

    Мешканка села Осій пані С. звернулася із проханням посприяти в перенесенні лінії електромережі, яка створює незручності заїзду до дворогосподарства заявниці. Василь Ковбаско вирішив дане питання на місці.

Цього дня голова райдержадміністрації Василь Ковбаско оглянув хід ремонтних робіт у Ільницькій ЗОШ І ступеня у присілку Березники. Наразі в закладі замінено дах, вікна та двері й проводять внутрішні роботи. На базі школи відкриють групу дошкільного навчального закладу, де ведуть й ремонтні роботи. Керівник району побував також у Ільницькому будинку культури, де на цих вихідних заплановано провести День шахтаря.

Неля ЧОПОВДА.