- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПРОФЕСІЯ – ДЛЯ МУЖНІХ …

Професій на світі є багато. Кожен вибирає свою. Борис Ломага спочатку працював завідувачем сільського клубу у селі Хмільник. Борис Юлійович вмів працювати із молоддю, а тому працівники міліції навідувались  у село тільки для охорони громадського порядку під час проведення культурно-масових заходів.

Роботу в правоохоронних органах розпочав міліціонером патрульно-постової служби в Іршавському відділенні охорони.

Згодом Борис Ломага вступив на навчання у Львівську середньо-спеціальну школу міліції. Коли був курсантом, його задіяювали для охорони громадського порядку під час проведення Ігор Доброї Волі у Москві. Всіх задіяних на охорону розставили по постах, а Борису Ломазі доручили охороняти першу леді СРСР Раїсу Горбачову, яка разом із дружиною французького президента оглядали картинну галерею.

Через два роки повертається в Іршавський районний відділ міліції, де вже працює старшим інспектором паспортного столу.

Борис Юлійович пройшов декілька  служб за період роботи у міліції. Працював дільничним інспектором по обслуговуванню Загатянської сільської ради. В цей період  у віддалених селах Загатянського куща скоювались в основному крадіжки та «хуліганки», а тому у Бориса Юлійовича було багато роботи. Майже всі вихідні він проводив у селі.

Згодом  Бориса Ломагу перевели на посаду дізнавача. Тоді йому довелось розслідувати «хуліганку» на трикотажній фабриці у с.Білки. Двоє раніше судимих у нетверезому стані своїми діями зірвали роботу цеху та нанесли тілесні пошкодження п’ятьом жінкам із адміністрації фабрики.  Хуліганів було засуджено до реального терміну покарання.

На посаді дізнавача Борис Ломага довго не затримався,  бо його професійні здібності помітили і перевели на посаду слідчого. Будучи слідчим, розслідував кримінальну справу, де семеро неповнолітніх  скоювали крадіжки із магазинів у м.Іршава  та сусідніх сіл. Під час слідства 6 неповнолітніх було арештовано. Адвокати, яких винаймали батьки, робили все, щоб своїх дітей з-під варти звільнити. Але Борис Юлійович дотримувався закону і справа була доведена до суду, де кожний із них отримав по заслугах.

Якось в селах Ільниця та Осій  було багато нерозкритих злочинів. Щоб змінити оперативну обстановку в цих населених пунктах, керівництво райвідділу призначило на посаду старшого дільничного інспектора Бориса Ломагу. Був випадок, коли у селі Осій у сільському клубі, на вечорі відпочинку, місцеві хулігани вчинили бійку. Він за 10 днів провів слідство і цю кримінальну справу направив до суду.

Через деякий час його призначили начальником чергової частини  районного відділу міліції.

У званні майора міліції Борис Ломага вийшов на заслужений відпочинок. Тепер, знаходячись на заслуженому відпочинку, він працює у відділі кадрів Іршавського абразивного заводу, займається спортом.

Цими днями майор міліції у відставці  Борис Юлійович святкує свої поважні 50 років.

Особовий склад та рада ветеранів і пенсіонерів районного відділу міліції щиросердечно вітають шановного ювіляра, зичать йому міцного здоров’я, щастя, удачі, добра та  Божої благодаті на многая літа.

Віта Горзов.