- Нове життя - https://nz-ir.com -

КРИТИЧНИЙ СИГНАЛ

На адресу редакції надійшла інформація, що в середу, 7 липня, водій автомобіля марки «Mercedes» білого кольору (номер АО 1079 АВ) мив автівку на річці Боржава у с.Білки. А навколо машини, з якої виходив бруд та різні хімічні миючі засоби,  купалися громадяни села, серед яких були і діти. Та це водія не турбувало.

Тому редакція вирішила дізнатися, наскільки правомірним є вчинок водія зі сторони закону та як впливають такого роду забруднення на навколишнє середовище.

У Постанові Кабінету Міністрів України від 25 березня 1999 року «Про затвердження Правил охорони поверхневих вод від забруднення зворотними водами» пункт 12  зазначається: «На водних об’єктах та в їх прибережних захисних смугах не допускається  миття  транспортних  засобів  і  техніки,  а   також проведення робіт, які можуть призвести до забруднення води».

Миття хімічними засобами неабияк впливає на екологію річок, адже  вони залишають у ній чимало бактерій, які можуть викликати різні захворювання.  А після того,  як починається сезон прання та миття різних предметів господарської діяльності, про яке середовище для життя риб може йтися? Отже, задумайтесь перед тим, як викидати у річку непотріб чи забруднювати її хімічними засобами.

Наш кор