- Нове життя - https://nz-ir.com -

У МІЛІЦІЇ ПРОВЕДЕНОДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ

Іршавські міліціонери провели для місцевих журналістів, сільських голів та громадськості району День відкритих дверей, продемонструвавши цим прозорість роботи.

Виконуючий обов`язки начальника Іршавського районного відділу міліції, підполковник Мирон Черничко та заступник начальника районного відділу міліції, підполковник Мирон Лещишин зустріли гостей та провели їм екскурсію по райвідділу.

Перше, з чим ознайомились, була робота чергової частини. Деяких присутніх зацікавило, як працюють камери відеоспостереження, які установлені у м. Іршава. Оперативним черговим було продемонстровано їх можливості.

Відтак відвідали кабінет служби дільничних інспекторів, де зустріли начальника служби дільничних, підполковника Ярослава Тодавчича, який розповів про роботу відділення. Прес-секретар Іршавської міської ради Ліана Демчик поцікавилась у дільничних оперативною обстановкою на території міста. На її запитання правоохоронці надали відповідь і запросили взяти участь у спецоперації «Нічне місто».

Яким чином оперативники отримують зізнання у підозрюваних у скоєному злочині, цікавило багатьох. А тому куратор карного розшуку, підполковник міліції Мирон Лещишин показав службові кабінети, де присутні журналісти та гості побачили, що у Іршавському карному розшукові немає кабінетів, в яких би були знаряддя чи камери тортур. Оперативні працівники трудяться у звичайних умовах. Найбільше затримались у кабінеті старшого оперуповноваженого відділу з боротьби з незаконним обігом наркотиків, майора Юрія Турка, який розповів про виявлення на території району наркотичних речовин, операцію «Мак» та осіб, які вживають наркотики.

Екскурсію було продовжено на третьому поверсі райвідділу, де розміщені кабінети працівників слідства. Присутні мали можливість навіть подивитись, як працівники слідства Іван Бабинець, Тетяна Данканич – Палюх, Іван Роман та Геннадій Турина допитують свідків й підозрюваних. У кабінетах панувала спокійна робоча обстановка. Один із журналістів навіть запитував у присутнього на допиті, наскільки об’єктивно проходить розслідування кримінального провадження. Потерпілий у відповідь повідомив, що сподівається на позитивне вирішення свого звернення, оскільки Закон України на його боці. Гості мали можливість особисто поспілкуватись із досвідченим слідчим Іваном Бабинцем, який вже протягом багатьох років розслідує тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Найбільший кабінет у відділі кримінальної міліції у справах дітей, де журналістів зустрів начальник цього підрозділу, майор Василь Волошиновський. Він розповів про неповнолітніх, котрі знаходяться на профілактичному обліку в райвідділі, яка з ними проводиться робота.

На закінчення керівники райвідділу провели прес-конференцію, на якій розповіли журналістам та гостям про оперативно-службову діяльність міліції, про повсякденне життя міліціонерів. Не оминули увагою керівники райвідділу останні події у селі Врадіївка. Цю шокуючу історію прокоментував в. о. начальника районного відділу міліції, підполковник Мирон Черничко. Іршавські працівники міліції засуджують дії своїх колег у Врадіївці, і за цей злочин винні мають бути покарані. До цих слів керівники Мирон Черничко та Мирон Лещишин додали, що за багатьма провокаціями проти міліції стоїть радикальна організація, яка діє на Україні. З боку керівництва райвідділу буде жорстке реагування на дії підлеглих, які допускатимуть систематичні порушення службової дисципліни, грубість, нетактовність до громадян та нехтуватимуть виконанням службових обов’язків. Голова ради ветеранів та пенсіонерів районного відділу міліції Василь Микита, який був запрошений на прес-конференцію, із власного досвіду розповів присутнім про роботу міліціонерів, які у весняно-літній період працюють майже без вихідних. У цей час на території району проводиться дуже багато різних заходів, де обов’язкова присутність міліції, а тому інколи потрібно їх зрозуміти, що майже кожного із них вдома чекає сім’я.

Всім присутнім журналістам та гостям керівництво районного відділу міліції висловило подяку і запевнило, що двері міліції завжди відкриті для всіх, і правоохоронці надалі продовжуватимуть плідну співпрацю із журналістами районної газети «Нове життя» Василем Шкірею, Іваном Кополовцем, Михайлом Ісаком, прес-секретарем Іршавської міської ради Ліаною Демчик, прес-секретарем Іршавської РДА Нелею Чоповда та громадськістю району.

Віта ГОРЗОВ.