- Нове життя - https://nz-ir.com -

РЕОРГАНІЗАЦІЯ ВІДДІЛЕННЯ В ДОВГОМУ СКОРОЧЕННЯ КАДРІВ НЕ ПЕРЕДБАЧАЄ

У районі на виконання програми Президента щодо покращення надання медичної допомоги населенню проведено ряд організаційних заходів.

На базі дільничих лікарень села Довге, Кушниця, Ільниця, Білки відкрито дистанційні відділення райлікарні – по 10 ліжок в кожному закладі, що дало змогу  зберегти робочі місця  та забезпечити населення району більш якісною та доступною медичною допомогою.

У контексті цих організаційних заходів та з метою покращення медичної допомоги людям похилого віку прийнято рішення про перепрофілювання 10 ліжок хоспісного відділення, які знаходяться  на базі дистанційного відділення у стаціонарі колишньої Довжанської дільничної лікарні, в геронтологічне. Аналіз лікованих хворих в хоспісному відділенні с. Довге протягом двох років засвідчує, що в цьому відділенні лікувалися поодинокі хворі, які потребували хоспісної або паліативної допомоги. Всі інші хворі – геронтологічні (люди похилого віку).

Ця реорганізація пов’язана з тим, що в с. Довге знаходиться стаціонарне відділення для проживання одиноких та непрацездатних громадян Іршавського територіального центру соціального обслуговування, – каже заступник головного лікаря з медичної частини райлікарні, депутат районної ради Сергій Караслай. – Реорганізація не передбачає скорочення як середнього, так і молодшого медичного персоналів.

До речі, приміщення стаціонарного відділення знаходиться у хорошому стані. Тут поміняно вікна і двері на металопластикові, зроблено євроремонт, встановлені сучасні санвузли,  проведено електропроводку, придбано холодильник, газову плиту, телевізор. Тут тепло і затишно, смачна їжа, яку від душі готують кухарі. Створено усі умови для надання людям похилого віку медичної допомоги. Для того, щоб краще інформувати населення району, відкрита “гаряча” лінія по телефону: 2-26-80, що працює щоденно, крім вихідних.

 

    Василь Шкіря