Версія для друку Версія для друку

«КЛИМОВИЦЯ В ОБІЙМАХ ЛІСІВ І САДІВ»

Одна мудра людина сказала: «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього». Це дійсно так. Тому, щоб відродити давню спадщину села Климовиці, показати людям всю красу, багатогранність цього краю, Наталія Федорівна Шаленик, вчитель історії Климовицької ЗОШ І-ІІ ст., написала чудову книжку «Климовиця в обіймах лісів і садів». Ця книжка, як портал у минуле, допомагає поринути в різні роки життя в нашому селі. Наталія Федорівна доклала багатьох зусиль, щоб її довгоомріяна книжка з’явилась у світ. Вона понад 30 років збирала матеріал, записувала різні перекази-розповіді односельчан. Їй радо допомагали жителі села та учні.

Але, звичайно, без спонсорів нічого би не вийшло. Ми дуже дякуємо  тим людям, які  надали фінансову допомогу для видання книги,  дякуємо, що нарешті  настав час, коли ми змогли увіковічнити історію маленького, але дуже мальовничого села Климовиці.

Днями пройшла  презентація цієї книги, де Наталія Федорівна розповіла, як довго вона працювала, щоб зараз ми побачили на власні очі її працю. Усі присутні, а саме: вчителі та учні школи, жителі села, були зачаровані наполегливістю автора, її завзяттям. Теплі і щирі слова про книгу та автора сказали директор школи В.Д.Лендел, керівник історико-краєзнавчого музею школи Н.В. Котубей, вчитель російської мови та світової літератури  М.П. Кобаль, вчитель початкових класів М.І. Гошко, вчитель-пенсіонер О.С.Шелельо, випускниця 2013 р. Марія Шелельо, жителька села Г.В. Задільська та інші. Вони читали  книгу, шукали записані відомості про свій рід, а також переглядали чудові фотокартки. Книга, написана з любов’ю, завжди читається з легкістю.

Наприкінці презентації всі бажаючі висловили своє враження, зробили пам’ятні фотографії, а також подякували Наталії Федорівні за таку клопітку працю, за те, що вона зробила великий внесок у культуру нашого села. Адже подумати лише: зараз ми можемо піти в бібліотеку і на поличках знайти таку дорогу кожному жителю Климовиці книжку, що раніше  було неможливо. Надіємось, що через багато років книгу «Климовиця в обіймах лісів і садів» будуть вивчати на уроках історії.

Кожен, хто взяв участь у презентації, одержав з рук Наталії Федорівни книгу  з автографом.

Бажаємо Наталії Федорівні сили і наснаги, щоб ми побачили ще не одну книжку з її іменем у списку авторів.

Марія Шелельо,

випускниця 2013 року

Климовицької ЗОШ І-ІІст.

Ваш отзыв

2 коментарі на ««КЛИМОВИЦЯ В ОБІЙМАХ ЛІСІВ І САДІВ»»

  1. марія :

    Я вважаю що це повна нісенітниця. Цікаві книжки повинні писати письменники а не клоуни, які немають уяви про написання книжок. Одним словом – цирк поїхав а клоун залишився.

  2. марія :

    Це вже клоуни почали книжки писати. Цікава річ.

Ваш коментар