- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПРИУРОЧЕНО РІЧНИЦІ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ

Минулої середи з благословення Високопреосвященнішого Феодора – архієпископа Мукачівського і Ужгородського відбулася зустріч за участі голови райдержадміністрації Василя Ковбаска, протоієрея, благочинного Іршавського благочиння Георгія Чулея,  священнослужителів православних церков міста,  настоятеля православного Свято-Троїцького храму с. Колодне та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації. 

На зустрічі обговорили заходи з відзначення в районі ювілейної дати – 1025-річчя Хрещення Київської Русі. По всій державі заходи проводяться на підтримку ініціативи глав християнських конфесій України та відповідно до Указу Президента України у 2013 році.

Початок циклу заходів розпочався 26 липня. У районному будинку культури розгорнули виставку майстрів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва району. Були виставлені роботи вихованців міських дитячих навчальних закладів на тему: «Релігійна тематика дитячими очима». Участь у відкритті взяли заступник голови райдержадміністрації Микола Сочка, заступник голови райради Петро Добромільський, начальник відділу культури і туризму РДА Ганна Матіко, настоятель православного Свято Петро-Павлівського храму отець Василій (Ігнат), голова районного об’єднання художників та народних майстрів «Колорит Боржави» Василь Філеш. Вони  привітали всіх присутніх із річницею Хрещення Київської Русі. В програмі заходу також виступ хору працівників культури.

28 липня в храмах району відбудуться святкові Богослужіння до дня Хрещення Київської Русі, в яких візьмуть участь перші керівники району.

Заплановано, що у вересні в с. Колодне у Свято-Троїцькій церкві відбудеться святкова літургія, яку очолить Високопреосвященніший Феодор – архієпископ Мукачівський і Ужгородський. Владика також візьме участь  у освяченні каменю, встановленого з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі на подвір’ї Свято-Іллінському храму м. Іршави.

Неля ЧОПОВДА.