Версія для друку Версія для друку

ДЛЯ ЧОГО В ІРШАВІ ВІДЕОКАМЕРИ?

Уже вп’яте за останні сім років розбивають вікна на редакції газети “Нове життя”. Чотири рази робили “замах” на кабінет редактора, а тепер на кабінет заступника редактора.

Звісно, редакція газети зверталася в райвідділ внутрішніх справ, але, на жаль, даремно. Кожного разу правоохоронці виявлялися безсилими перед зловмисниками. На цей раз ми, «наївні», вважали, що в нагоді стануть камери відеоспостереження. Одна з них встановлена навіть біля редакції. Та марні наші сподівання, бо ж сказано: “Не надійся на князі человіческія”.

Оперативна чергова група райвідділу внутрішніх справ, як на загал, дотрималася всіх формальностей: запротоколювала цю надзвичайну подію, здається, навіть сфотографували, але, мабуть, як уже не бути тому цілому розбитому склу, так іршавські міліціонери, з усього видно, не знайдуть любителів заглядати у редакційні вікна. Як у приватній розмові зауважив один із відповідальних працівників відділу, занадто малий матеріальний інтерес від нанесеної шкоди. Редакція, мовляв, не тягне на відкриття кримінальної справи. Та біда нам до того скла! Не відомо лише, чи чули правоохоронці району такі терміни, як посягання на свободу слова, журналістська недоторканість, право на професію?

А раз так, то не варто вже ставити таке сакральне питання, коли окупляться ті сліпі відеокамери, куплені на гроші платників податку Іршавського району. І чи окупляться взагалі?!

Ферко Жалива.

Ваш отзыв

Ваш коментар