- Нове життя - https://nz-ir.com -

ЗА ЛІЧЕНІ ГОДИНИ РОЗКРИТО ЗВІРСЬКЕ ВБИВСТВО

До чергової частини райвідділу надійшло повідомлення  від мешканця села Ільниця, що батько погрожує йому фізичною розправою.

На місце виклику одразу виїхала слідчо-оперативна група райвідділу, яка почала вгамовувати сімейного бешкетника.

При опитуванні сина та сусідів правоохоронці дізнались, що бешкетник після повернення з місць позбавлення волі веде себе зухвало, між ним та його сином часто виникають сварки й конфлікти.

В цей час, побачивши міліцейський УАЗ, до працівників міліції підійшов місцевий житель, який попросив їх зайти до самотньої бабусі, яка вже декілька днів не виходить із будинку, а із сусідів ніхто не наважується йти до будинку.

Після отримання цієї інформації працівники міліції пішли провідати стареньку. Як тільки зайшли на подвір’я, на сходах побачили розбиту банку з домашньою консервацією, а вхідні двері пошкоджені, у будинку безлад. Але найстрашніше, що на підлозі лежав напівобгорілий труп літньої господині.

Після цього на місце пригоди відразу виїхав начальник районного відділу, підполковник міліції Микола Куриця, 1-й заступник начальника райвідділу, підполковник Мирон Черничко та заступник начальника райвідділу, підполковник Мирон Лещишин, судмедексперт Люба Мудранинець,  експертна лабораторія УМВС України в Закарпатській області.

При огляді вбитої бабусі було виявлено 8 ножових поранень та обвуглені кінцівки, що вже відразу стало зрозумілим, що вбивця намагався сховати сліди злочину, обклавши тіло різним лахміттям і запаливши…

Працівники міліції Сергій Зінич,  Олександр Попович, Михайло Ковач, Михайло Ігнатко та Олеся Зейкан відразу у скоєному запідозрили раніше судимого, на якого поскаржився син за постійні сварки та погрози. Тим більше, мешканці присілку Грядка повідомили, що бешкетника, до якого було викликано міліцію, останнім часом  бачили біля дворогосподарства бабусі. Раніше чоловік відбував покарання за погрозу фізичною розправою та нанесення тілесних ушкоджень. Тоді він  знаходився у сильному алкогольному сп’яніння, його дружина намагалась заспокоїти, адже у сім’ї були неповнолітні  діти. Чоловіка зауваження дружини дуже обурило, і він їй наніс декілька ножових поранень, у подальшому жінка померла. Після цього чоловіка було засуджено, а дітей направлено до інтернату.

Оглянувши кімнату, де проживав підозрюваний, правоохоронці знайшли банки із такою ж  домашньою консервацією,  банка якої розбита на сходах будинку бабусі. У подальшому  підозрюваного було доставлено до районного відділу міліції, для з’ясування всіх обставин. Якщо б кількома годинами міліціонери прийшли пізніше, то вбивця б виїхав за межі району.

Село Ільниця за кількістю населення та площею найбільше у районі.

Самотня бабуся проживала у присілку Грядка села Ільниця, де майже у неї не було близько сусідів. Взагалі, самотній пенсіонерці протягом життя довелось похоронити своїх дітей та близьких, які не просто померли своєю смертю, а їх було вбито. Рік тому похоронила свого сина, який також помер насильницькою смертю на заробітках у Росії. Вона, попри свій пристойний вік, вела сама господарство, мала добре оброблений город. Вбивця скористався тим, що бабуся жила сама і на окраїні села.

На сьогоднішній день підозрюваний затриманий,  слідчим районного відділу, капітаном міліції Геннадієм Туріна відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство), проводиться слідство, з’ясовуються всі обставини цього жахливого злочину.  Призначено ряд експертиз.  61-річному зловмиснику загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.