- Нове життя - https://nz-ir.com -

КОЖНА ДОЛЯ − РІЗНА

Луково славиться не тільки  чарівною природою, а й людьми з талановитими долями. Живе в Лукові пенсіонер Петро Іванович Лях, який народився у 1924 році.

Нелегко в житті йому довелося. У три роки втратив батька. Матері важко було прогодувати сім’ю. Петро змушений був наймитувати. Тридцять шість років пропрацював у колгоспі ім. Горького. Оженився, народилося в нього двоє синів: Іван та Василь. Діти підростали. Не сподівався Петро Іванович на велике Боже благословення. Адже обоє синів стали священиками. Особливо Іваном гордиться не тільки сім’я, родина, а й православні християни Закарпаття. Він не тільки священик, а й талановитий художник. За своє  прожите життя він розмалював чотирнадцять храмів.

А любив він малювати змалку. Ховав свої ескізи. Батькові не подобалося, чим захоплюється син.

На той час, у період комунізму, малювання не мало значення взагалі. Син Іван не хотів записуватися в комсомол,бо всім серцем бажав стати священиком. Першим вступає вчитися в духовну семінарію в Одесу, а згодом продовжує навчання в Москві.

Тепер у нього два покликання − художник і священик. Іван, справді, щаслива, талановита людина. Адже залишає за собою розмальовані храми і сіє у серцях людей зерна духовності, а своїм талантам завдячує батькам та найперше − Богу.