- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПОБОРИ ЧЕМПІОНА – САМ НИМ СТАНЕШ

Минулої п’ятниці у всіх школах України пролунав останній дзвінок. Наш земляк, іршавчанин Василь Орешко зробив цей день для свого однолітка із Донецька на чемпіонаті України по самбо не просто сумним, а траурним. У фінальному поєдинку вихованець спортклубу «Атлант» позбавив його чемпіонського титулу і сам здобув золоту медаль та став найсильнішим у найважчій ваговій юнацькій категорії понад 71 кілограм.

Серед борців 1997-1998 років народження. Це при тому, що супротивник був більш досвідченим і важчим не менш як на 10 кілограмів.

Вирішальним вийшов у чемпіонському поєдинку бойовий  прийом, – скупо розповідає Василь. – А взагалі мій улюблений – кидок із коліна.

Перемога у Василя Орешка не випадкова, – вступає в нашу розмову тренер Ільгар Кулієв, – ми продумали стратегію, тактику, налаштовувалися на кожен із чотирьох поєдинків, які довелося йому провести, щоб стати кращим із 18 учасників у цій ваговій категорії. Василь вже неодноразово бере участь у таких змаганнях: позаминулого року зайняв п’яте місце, минулого – здобув бронзову медаль, ну, а цьогоріч – чемпіон. Чемпіонат у Феодосії надзвичайно представницький і авторитетний у борцівському середовищі. 22-28 травня тут брали участь понад 600 атлетів.

Тим більш цінні перемоги спортсменів «Атланту», що представляли Закарпаття в цілому.

Крім золота, іршавчани здобули і срібло. Ельвіра Попович у ваговій категорії до 51 кілограма серед дівчат 2000 року народження.

Ця життєрадісна,  усміхнена, невисока дівчинка про поєдинки говорить:

– Перший пам’ятаю, а інші… – діяла, як автомат. Першою суперницею на Феодосійському борцівському килимі, яку подолала, була Вікторія Судакова із Хмельницька. За очками здолала і спортсменку із Донецька.

А от минулорічна чемпіонка у поєдинку із Ельвірою підтвердила своє звання. Наша землячка поступилася по балах .

Василь Орешко займається з першого класу, а от Ельвіра тільки третій рік, – додає Ільгар Кулієв.  Їх об’єднує при цьому одна риса – висока зарядженість на перемогу.