- Нове життя - https://nz-ir.com -

БРОНЗОВИЙ ЕКСТРІМ ІРШАВЧАН

Раллі “Карпати-трофі” для закарпатських  автоекстремалів, як для світових “Париж-Дакар”. Всього лише одна участь у цих змаганнях вартує багато. Іршавщина вже другий рік  поспіль представлена на них двома екіпажами Василя Петровція на “Боліварі” та Бориса Сабадоша на “Престижі”.

Програмою змагань передбачено 55 точок у важкодоступних місцях Свалявського, Мукачівського і Воловецького районів, на яких повинні відзначатися спортсмени. Рівно о 18 год. 30 хв.,  у п’ятницю, а через добу в Сасівці на Свалявщині − фінішували. Серед найскладніших ділянок були контрольні точки на околицях сіл Неліпино, Сасівка, Стройно, біля частини автотраси Київ-Чоп та вздовж залізничної колії між станціями Воловець− Свалява.

“Болівар” із екіпажем у складі Василя Петровція, Василя Петровція і Олександра Шпиньовича перетнув фінішну лінію рівно о 18-й годині 29-й хвилині і за півхвилини за ним − “Престиж” із екіпажем Бориса Сабадоша, Івана Урсти та Василя Валі.

Таке майже одночасне завершення гонок засвідчило і напруженість перебігу змагань та взаємовиручку іршавських екіпажів. Всього автомобілів цього  класу, що брали участь у змаганнях, було 25. Це пострадянські прототипні авто, на яких перероблена вся ходова частина, двигун, резина.

Серед учасників були представники Угорщини, Словаччини, Чехії і Польщі та, звичайно, України. “Болівар” у заліку “Екстрім” подолав трасу другим, а в загальному  обидва екіпажі здобули бронзу

SONY DSC [1]