Версія для друку Версія для друку

ДІЛЬНИЦЯ – ЦЕ ДРУГА ЙОГО СІМ’Я

Дільничний інспектор міліції – найближчий міліціонер до людей.  Він перший приходить на допомогу, знає кожного, хто мешкає на його дільниці. Це наче друга його сім’ї. І кожному необхідно приділити час.

Дільничний інспектор Іршавського районного відділу міліції, старший лейтенант міліції Михайло Дешко розпочав службу в органах внутрішніх справ у 2002 році.

І, незважаючи на усі особливості професії,  залишається вірним їй вже понад 7 років.

Михайло Дешко – дільничний інспектор міліції сіл Доробратово, Горбок та Негрово. Майже кожний житель дільниці знає його в обличчя. Адже Михайло Михайлович  щодня, коли не чергує у районному відділі, знаходиться на своїй дільниці обслуговування. Він кожного дня стикається з різними життєвими ситуаціями, в яких опиняються жителі його сіл. Звичайно, «шериф» намагається в першу чергу надати допомогу усім, хто її потребує, якщо це стосується його службових обов’язків, й просто підтримати людину добрим словом чи слушною порадою.

Взагалі робочий день дільничного розпочинається з планування на ранковій «летючці». А потім міліціонери відправляються на свої дільниці, де їх чекає «певний контингент»  людей. Раніше засуджені, які знаходяться під наглядом, ті, у кого умовний термін покарання – їх чимало. Не забуває і про тих, хто приходить до міліції із заявою. Велика частина звернень, що надходить від населення, –  побутового характеру. Це  сімейні сварки,  сусідські війни, шумні дискотеки, рідше крадіжки. Дільничний першим приходить на місце злочину,  і тільки після виїжджає слідчо-оперативна група.

Нещодавно до дільничного  інспектора Михайла Дешка звернулась жінка із села Негрово про те, що її чоловік постійно свариться  і  погрожує  їй  та її сину фізичною розправою.  Дільничний відразу навідався у сім’ю. Жінка  зі сльозами на очах очікувала міліціонера  на вулиці. Вона та її син терпіли три дні п’яні сварки, які супроводжувались побоями. Жінка не хотіла розголошувати сімейні чвари і намагалась весь час їх приховати. Але чоловік, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння,  носив з собою без відповідного дозволу ніж, який є багнетом до гвинтівки Менліхер і відноситься до категорії клинкової холодної зброї. Це і змусило жінку звернутись до дільничного інспектора.  Адже цим ножем чоловік неодноразово погрожував жінці та її сину фізичною розправою. Під час однієї із сварок дебошир так сильно кричав на жінку із сином, що ті від переляку побігли шукати захисту до сусіда. Слідом за ними вибіг і п’яний чоловік, який у подальшому почав кидати каміння на подвір’я сусіда.  Ці сімейні сварки тривали б ще довго, якби не звернення до дільничного інспектора, який припинив злочинні дії чоловіка по відношенню до членів своєї сім’ї.

За цим фактом слідчою Іршавського РВ УМВС, майором міліції Олесею Зейкан відкрито кримінальне провадження. Тепер на сімейного дебошира чекає відповідальність за ст. 129 Кримінального кодексу України (за погрозу фізичною розправою та вбивством), ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження) та ч.2 ст. 263 Кримінального кодексу України (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу).

Старший лейтенант міліції Михайло Дешко зі свого досвіду знає, «шериф» є першим помічником для громадян на селі, особливо, якщо села віддалені від районного центру. Тож кожний робочий день дільничного інспектора – це іспит на професійність, витримку та звичайну людяність.

Ваш отзыв

Ваш коментар