Версія для друку Версія для друку

«Зранку я сама створюю музику, а ввечері – під неї танцюю»

Завжди захоплювалася людьми, які все встигають. Тим більше, котрі досягають успіху у декількох справах одночасно. Однією з таких є Таня Владімірцева, яка, незважаючи на свій юний вік (їй лише 19), може похизуватися багатьма талантами.
Дівчина народилася і жила в Іршаві, завжди любила танцювати, відвідувала Іршавську ДШМ, де опановувала гру на кларнеті. Каже, що не уявляє своє життя без танців, тому зараз навчається в Ужгородському інституті культури і мистецтв на хореографа. У вільний час любить виражати емоції через живопис: «Малювати я люблю… це теж моє. Взагалі мої батьки хотіли, щоб я стала художником. Натхнення беру з музики і від людей… Коли поспілкуюся з тими, хто вже чогось досяг – думаю і вірю, що в мене також все вийде».
Таня працює в Закарпатській обласній філармонії артисткою оркестру, а також виступає в цирковій арт-студії Dragonfly. Звичайно, щоденні тренування, заняття в інституті, а ще й робота сильно виснажують. Тому, у моменти, коли опускаються руки, дівчина телефонує до рідних, які завжди підтримують і додають стимулу. На запитання, якби довелося обирати між музикою і танцями, почула відповідь: «Я людина, яка справді творча. Люблю і малювання, і спорт, і танці…Обрати щось одне не можу. Зранку я сама створюю музику, а ввечері під неї танцюю».
У роботі митця є багато труднощів. На сцені ти завжди маєш бути з усмішкою, незважаючи на те, що відчуваєш всередині: «У мене було дуже багато травм. Коли вступала в інститут на хореографію, зламала ногу. Я розуміла, що вибору немає, треба танцювати… Пішла в аптеку, попросила найсильніші знеболюючі і виступила. Лише після іспиту поїхала в лікарню». Проте є й чимало хороших моментів, каже дівчина: «Дуже подобається ця професія тим, що ти насолоджуєшся, даруєш натхнення іншим, через музику, танці… Так як і ти черпаєш енергію з глядачів, так і вони наповнюються нею від тебе…». Щоб побороти страх сцени, дівчина радить якнайчастіше на неї виходити, набиратися досвіду.
Панує думка, що так звані «культурні» професії зараз втрачають свою актуальність, і не користуються попитом серед абітурієнтів. Проте Таня запевняє: «Мистецтво ніколи не вийде з моди. Хто не танцював ніколи в житті? Усі танцюють. Коли люди щасливі – вони танцюють… Музика також завжди грає у ваших навушниках. Куди б ми не пішли, у всіх закладах грає музика. Це створює атмосферу, тому буде в моді завжди… У дитинстві мені постійно повторювали: це не прибуткова професія, де ти тут будеш танцювати, для кого ти будеш тут грати… Для мене це було завжди дуже болісно слухати, але я просто робила те, що люблю.»
Дівчина дуже амбіційна, має великі плани на майбутнє. Мріє поїздити по Україні, відвідати цікаві місця, познайомитися з новими людьми. Крім цього, у Тані ще й велике серце, каже, що має місію привити людям любов до наших братів менших: «Природа і тварини – це для мене дуже важлива тема… Коли ви бачите голодну собачку на вулиці, не треба казати: «Е. Ми всім не допоможемо». Це так, але якщо ви відмовитеся від одної кави і нагодуєте когось, то зробите дуже хорошу справу від якої стане приємно і легко на душі… Зверніть увагу на кількість пластику, який ми використовуємо у повсякденному житті. Я сама намагаюся зараз потихеньку від нього відмовлятися, збираю і відвожу на переробку. Знаю, це не так і легко. Проте моя совість чиста, бо я не зашкоджую нашій домівці…».
Поспілкувавшись з Танею, радію, що наша Іршава багата на талановиту молодь, на людей, які прагнуть змінити світ на краще, бо саме за ними наше майбутнє!

Богдана РЯБЕЦЬ.

Ваш отзыв

Ваш коментар