Версія для друку Версія для друку

ДОСТУПНИЙ СЕРВІС, КУЛЬТУРА ОБСЛУГОВУВАННЯ, ПРОФЕСІОНАЛІЗМ МОЛОДИХ

Тиждень тому наші громади все ще були обмежені карантинними рамками, тож відкриття у Довжанській сільській раді зробили максимально офіційним. При цьому все-таки окремі атрибути відкриття нового структурного підрозділу Центру надання адміністративних послуг територіальної громади мали своє урочисте місце.
Окрім працівників сільської ради, членів виконкому, депутатів на церемонію запросили старост Марію Ісак, Ольгу Гобан, Василя Попика, які, по суті, представляли жителів тих населених пунктів, яким, починаючи вже відразу після урочистості, стали доступні кілька сотень адміністративних послуг.
А до цього: звучить Гімн України, короткі, але змістовні виступи і, повсюдні медичні маски, що, однак, не можуть приховати усміхнені обличчя та яскравий блиск очей працівників ЦНАП та всіх учасників і запрошених. 

SONY DSC

Про особливості роботи центру читачам «Нового життя» розповість його начальниця Вікторія Якуб.
– Вікторіє Василівно, особисто Ви маєте багатий і різноманітний практичний досвід, що стало тією основною причиною, яка спонукала Вас обрати роботу керівника Центру надання адміністративних послуг Довжанської сільради?
– Посада керівника ЦНАП є надзвичайно відповідальною. Лише маючи попередній досвід роботи в органах суду, а також юрисконсультом в таких організаціях як Закарпатавтотранс, Закарпатгаз, маючи адвокатську практику, я наважилася взяти на себе відповідальність за організацію роботи цілого відділу Центру надання адміністративних послуг.
– Нова сфера застосування знань і досвіду: підготовка до неї, наскільки вона була складною і в чому полягали труднощі?
– Зараз світ настільки швидко змінюється, і це стосується всіх сфер, що навіть працюючи в одній організації на одній посаді, нам доводиться постійно вчитися і самовдосконалюватися. Нова посада, нові повноваження це і нові знання і труднощі. Але це також і нові можливості для навчання.

SONY DSC

– Чи Ви особисто брали участь, і якщо так, то якою вона була, у доборі кадрів у новоствореному структурному підрозділі Довжанської сільської ради?
– Адміністратори ЦНАП прийняті на роботу за результатами проведеного конкурсу.
– Вікторіє Василівно, яка кількість жителів і яких населених пунктів користуватимуться послугами Центру? Чи буде розподіл у наданні послуг: яка-небудь частина – тільки у центральному офісі, а інші – у віддалених робочих місцях, чи – без різниці?
– Наша громада має близько 17000 населення.

SONY DSC

Перелік адміністративних послуг включає майже 140 послуг, серед яких: реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання, соціальні послуги, місцеві послуги, послуги ДАБІ та ДЗК, реєстрація майна та бізнесу, паспортні послуги. Наразі нами забезпечено надання найзатребуваніших послуг як в ЦНАП, так і в усіх віддалених робочих місцях.Лише деякі види послуг, такі як реєстрація майна(бізнесу), видача витягу з ДЗК, вклейка фото до паспорта, наразі можна отримати лише в центральному офісі. Але це тимчасове явище. Ми працюємо над тим, щоб максимально всі послуги надавалися на місцях.

Михайло ІСАК.

Ваш отзыв

Ваш коментар