Версія для друку Версія для друку

ЛІКАР. ОРГАНІЗАТОР. ЛЮДИНА

БАБИНЕЦЬ Василь Андрійович
13.01 1940 р. – 07.03.2021 р. 

На початковому етапі життя, біографія Василя Андрійовича БАБИНЦЯ практично не відрізнялася від його однолітків-земляків. Лише згодом даровані йому Богом і батьками неабиякі задатки, здібності і таланти поступово виводили юнака із Сільця, де він народився, на торований шлях до висот медичної професії. Підйом до вершин він долав послідовно, не оминаючи жодного із належних рубежів: медичне училище, медичний інститут, лікарська практика – починаючи від лікаря-отоларинолога Іршавської райлікарні у 1968-ому році і до минулого року – щоденна опіка здоров’ям своїх земляків.
На цьому шляху Василь Андрійович не тільки вдосконалювався як фахівець, але з роками ставав висококваліфікованим організатором у сфері охорони здоров’я. Як один із найбільш значних етапів у його біографії — десятиліття, коли він на посаді головного лікаря райлікарні оновлював і розвивав медичну галузь Іршавщини. З його ім’ям пов’язані десятки побудованих медичних закладів у великих і малих селах колишнього Іршавського району, масштабне будівництво нових корпусів райлікарні у Іршаві, модернізація обладнання, запровадження новітніх технологій і методів лікування.
Поряд із безпосередньо професійними справами не менш кваліфіковано В.А. Бабинець виконував і свою громадську місію, коли земляки неодноразово довіряли йому мандат депутата Іршавської районної та Закарпатської обласної рад, що в свою чергу розширювало його можливості сприяти розвитку всієї справи його життя – охорони здоров’я.
Практично до останніх своїх днів Василь Андрійович самовіддано трудився у цій сфері.
Водночас віддаючи всього себе улюбленій справі знаходив неймовірно щедрі сили любові для родини.
Тепло його душі, толерантність, повага залишатимуться з усіма нами, чиї життєві і професійні дороги перетиналися чи проходили поряд.

В.Б. Густі, М.І. Савко, О.В. Семедій, О.Ю. Боїшко, Г.Ю. Чедрик, О.В. Симчера, О.Ю.Коваленко, М.Ю.Воробок, В.В. Якубець, М.І. Чепура, Ю.І.Білогорка, І.І. Воробок.

Ваш отзыв

Ваш коментар