Версія для друку Версія для друку

ЧАС НЕ ЗТЕР ІЗ ПАМ’ЯТІ ЇХ ГЕРОЇЗМ

Будь-яка війна – це жало пекла. Це нерви на грані…А раптом то твоя остання секунда на цьому світі. Це смерть друга на очах і неміч щось вдіяти у такій ситуації. Зливи сліз згорьованих матерів, коханих, дітей, сестер, інших родичів…Але ж це і безмежні надії, щоб із поля бою повернутись живим і неушкодженим. Хто брав участь у війні в Афганістані, точно знає, про що йдеться.
П’ятнадцятого лютого ми відзначили 32-у річницю виведення обмеженого контингенту військ із Афганістану. З цієї нагоди в Іршаві біля пам’ятника загиблим афганцям відбувся мітинг-реквієм. Зібралися колишні воїни-афганці, лідери місцевої УСВА, керівництво та представники різних ОТГ, працівники Хустської РДА, учасники згаданих бойових дій, службовці різних установ Іршавщини, громадськість. Вони поклали до пам’ятника квіти та вшанували хвилиною мовчання полеглих у боях.

SONY DSC

Перед присутніми виступив голова Іршавської ОТГ Віктор Симканинець. Він подякував афганцям за мужність, патріотизм та належне виконання військового обов’язку. Відзначив те, що хлопці не розпорошились і зайняли достойні місця в суспільному житті.
Також слово надали голові обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Віктору Югасу. Поважний гість відзначив, що спілка Іршавщини завжди була однією з тих, на яку в своїй роботі опирається обласна, подякував усім за підтримку та подарував іршавським побратимам прапори України й спілки ветеранів Афганістану.
Очільник «афганської» спілки Іршавщини Володимир Горзов у своєму виступі згадав про ті страшні події, побажав усім учасникам зібрання міцного здоров’я, наснаги, щастя та успіхів. Він подякував головам ОТГ Іршавщини за сприяння у тому, щоб гідно відзначити річницю виведення військ з Афганістану. Такий підхід до вшанування героїв краю продемонстрував певну єдність колишнього Іршавського району.

SONY DSC

На завершення заходу священники Іршави Василій Ігнат та Іоанн Совтан за загиблими афганцями відслужили панахиду.

Іван КОПОЛОВЕЦЬ

Ваш отзыв

Ваш коментар