Версія для друку Версія для друку

СЕРЕД СІЛ НАЙБІЛЬШЕ «НОВЕ ЖИТТЯ» ЧИТАЮТЬ У БІЛКАХ

Ми не робили з цього приводу якихось соціологічних опитувань. Добігла кінця передплатна кампанія на нашу газету на січень. На основі певних цифр і вимальовується чітка картина. У нас на Іршавщині тільки одне місто, яке було районним центром. Закономірно, що воно і тримає пальму першості серед передплатників. В Іршаві «Нове життя» надходитиме до 265 читачів. А от серед кількох десятків сіл впевнено лідирують Білки. Тут нашу газету передплатило 127 жителів та установ. Варто відзначити, що це село вже кілька місяців тримає високу планку.
Щиро вдячні кожному читачу, котрий нас обрав. Це окрилює та надихає шукати цікаві теми для публікацій, якнайповніше їх висвітлювати на сторінках «Нового життя». Маємо у цьому процесі і багатьох партнерів. Серед них – поштові відділення. Такий приємний факт, що в Білках найбільше передплатників серед сіл, й послугував для того, щоб трохи презентувати це відділення поштового зв’язку. Невеличкий суто жіночий колектив робить велику справу, яку, можливо, в силу різних обставин не всі помічають.
Кілька десятків років поштове відділення у Білках очолює Марія Симканич. Заступником начальника цього відділення працює Оксана Дзихор. Посаду оператора обіймає Олеся Бажів. Трудиться тут і шестеро листонош, адже село доволі велике. Отже, Катерині Брич, Юлії Магурській, Мар’яні Квак, Наталії Садварій, Юлії Старості, Ганні Матей роботи вистачає. Саме вони доставляють білківчанам листи, бандеролі, газети, журнали, телеграми, пенсії тощо, долаючи немаленькі відстані.
Нині Білки отримують тисяча триста різних періодичних видань. Близько тисячі сто пенсіонерів теж щоразу з нетерпінням чекають на листонош. До чотириста білківчан отримує різні соціальні допомоги. Близько 4 000 білківчан та місцевих установ здійснюють у відділенні різноманітні платежі впродовж місяця. А ще працівникам відділення потрібно робити різні підрахунки, звіти, видавати страхові поліси, продавати товар тощо.
Як розповідає начальник цього поштового відділення Марія Михайлівна, їй приємно, що відчуває підтримку усіх своїх колег. А листоношам часто доводиться не лише виконувати свою роботу, а й виступати в ролі розрадників для пенсіонерів, вислуховувати їх біди і тривоги. І до клієнтів треба йти, незважаючи на будь-яку погоду. А вона іноді така, що не хочеться з хати вилазити.
Завжди раді співпраці з нашими партнерами та читачами. Передплата – найкраща підтримка для нас.

Іван КОПОЛОВЕЦЬ.

Ваш отзыв

Ваш коментар