Версія для друку Версія для друку

Зустріч, яка не відбулася…

Минулої суботи, в день Святого Миколая, автор цих рядків мав взяти участь у вшануванні команди «Бужора» Іршава, яка цьогоріч стала чемпіоном області і завоювала Суперкубок Закарпаття. Думав взяти інтерв’ю у капітана команди Мирослава Мудри. Та не судилося… У середу, 16 грудня, на хлопців, які поверталися із тренування, наїхала автівка. Серед них був і Мирослав Мудра, який загинув на місці, а його друзі потрапили в лікарню. Так обірвалося його життя… Він ще довго міг радувати своїх уболівальників блискучою грою.
Хоча Мирослав родом із села Великі Ком’яти, але доля пов’язала його саме з Іршавщиною. Спочатку грав за місцевий футбольний клуб, потім його запросили виступати за «Бужору». Тут він сповна розкрив свій талант. Щоразу виводив команду за черговою перемогою. Прихильники футболу вірили у нього, бо він завжди вирізнявся своєю наполегливістю, працездатністю і самовіддачею. На перемогу настроював і команду однодумців. Кожен поєдинок – то чергова перемога.
Послужний список Мирослава Мудри складається із суцільних успіхів. За свою спортивну кар’єру він здобув медалі всіх ґатунків вищої ліги Закарпаття з різними командами. Першим здобутком футболіста стала бронза із Севлюшем у 2014 році, а вже наступного сезону у складі виноградівського футбольного клубу виборов срібні нагороди чемпіонату нашого краю. У 2016 році завоював ще одну срібну нагороду і став фіналістом Кубку і отримав запрошення у збірну Закарпаття, за яку відіграв всі матчі. Щасливим для Мирослава був і 2019 рік, у складі команди Вільхівців йому теж усміхнулася фортуна – футболістам дісталися бронзові нагороди.
Та нинішній рік був чи не найуспішнішим для Мирослава. Іршавська «Бужора» стала лідером чемпіонату області. Минулої суботи гравцям мали вручати золоті медалі і Суперкубок Закарпаття. Не судилося….
Своє життя Мирослав Мудра пов’язав із футболом. Він казав, що «кожен день ходив би на тренування. Бо не уявляє своє життя без м’яча, друзів, з якими щоразу виходив на поле, спонукав їх до чергової перемоги».
Мирослав Мудра пішов у потойбічні світи чемпіоном. Ми завжди пам’ятатимемо його таким, яким він був під час гри на полі. А він умів запалювати друзів по команді і наводити жах на суперника. Коли уболівальники бачили його на полі, на серці було спокійно: «Бужора» неодмінно переможе…

Василь ШКІРЯ

Ваш отзыв

Ваш коментар