Версія для друку Версія для друку

Володарка Часу

Як можна будувати майбутнє, якщо не знати минулого? Як тримати нитку часу, щоб зберегти пам’ять століть? Як вписати в історію нові рядки? Напевно, кожен з нас ставив перед собою ці питання. Хтось жартома, хтось не дуже, а хтось для їх вирішення обрав нелегку долю учителя історії.
12.12. – цю дату без підказок памятає колектив школи – виповнюється 35 років чарівній і ніжній, добрій і красивій, вимогливій та наполегливій учительці історії та географії Нижньоболотнянської ЗОШ І-ІІ ст. Інні Василівні Лемак. Ось третина життя і прожита, а скільки всього вона вже встигла зробити, чимало цілей досягла. Що б не говорили, а справжня краса та успішність проявляються лише після тридцяти. Зявляється смак життя, мудрість іде в парі з життєвим досвідом, цілеспрямованість і динамічність дають сили підкорювати вершини, перепливати океани, ніколи не зупинятись на досягнутому.
Сьогодні професія учителя історії – найскладніша, бо він, учитель, має часто переучуватися зі зміною ситуації в країні. Педагог стоїть перед дилемою: говорити те, що знаєш, чи те, що написано у підручнику. Вихід з цієї проблеми – давати можливість учням обирати з потоку інформації різні варіанти інтерпретації подій. Інна Василівна – це учитель історії нового століття. Вона допомагає учням сформувати оптимістичний погляд на майбутнє толерантне життя в полікультурному суспільстві. Зараз замало бути добрим учителем, потрібно ще й виховувати почуття відповідальності перед державою та суспільством. І це їй вдається.
Родове дерево Інни Василівни та її чоловіка Євгена Васильовича (до речі, теж учителя історії) має покоління учителів. Можливо, десь на генетичному рівні, їм обом судилося стати учителями, Володарями Часу (як іноді ще називають істориків).
Кожен день життя чимось схожий на урок. Бажаємо, щоб суворий педагог – Доля, давала тільки корисний і цікавий матеріал, питала нестрого, а за пройдену тему ставила відмінні оцінки. І нехай поруч завжди буде той, хто завжди готовий в потрібний момент підкинути шпаргалку.
Хай життя радує вас міцним здоров’ям, невичерпним оптимізмом, величезними успіхами, творчим натхненням, фінансовою стабільністю, виконаними мріями і простим людським щастям

Школа хай приносить позитив,
Поважає і цінує колектив,
Діти поспішають на урок,
І летить кар’єра до зірок.
У житті завжди нехай щастить,
Задоволення дарує кожна мить,
Буде радістю наповнена душа.
З днем народження, вчителько моя!

З повагою колектив
Нижньоболотнянської ЗОШ І –ІІ ст.

Ваш отзыв

Ваш коментар