- Нове життя - https://nz-ir.com -

Минулого недільного дня риболови відпочивали на базі РГК «Тиса»

Подих осені вже відчувається. Кожен день неповторний. Дерева і кущі вбираються у різнобарвні шати: золотисто-жовтий, вишнево-червоний і темно – зелений. Замріяно кружляють у повільному таночку опалі листочки, які наче пофарбовані чарівним пензлем у жовтогарячий колір, тихо опускаються на землю, шурхотять під ногами.
Минулого недільного дня на базі ресторанно-готельного комплексу «Тиса», біля озера, зібралися риболови – тут проходили змагання по спортивній риболовлі серед людей з обмеженими можливостями. Ловити рибу, велику і маленьку, виявили бажання 21 чоловік. Усі вони прийшли із власними вудками і вдома заготовленою наживкою.
Перед початком «тихого полювання» головний суддя, начальник Іршавської дільниці водного господарства Берегівського МУГВ Василь Турянин проінформував учасників із правилами організації змагань. Було вирішено провести їх протягом двох годин.
Час спливав швидко. Усі мовчазно, із неослабною увагою спостерігали за поплавками, які раз-по-раз занурювалися у воду. На гачок потрапляли і окуні, і соми, і коропи, і карасі. А згори в озерну глядінь дивилися небесна синява. Великі сірі хмари віддзеркалювалися у воді, відчувався плескіт уже досить прохолодної води.
А в цей час дбайливий кухар Іван Ігус готував юшку. Смачний її запах відчувався повсюдно.
Коли час, відведений для риболовлі, закінчився, усі поспішили зважити улов. Цього разу фортуна усміхнулася Петрові Саку із Сільця, який щороку бере участь у змаганнях, неодноразово займав призові місця. Другу сходинку посів Сергій Метенько з Іршави. Третім був Михайло Ісак з Приборжавського.
Переможцям змагань голова районної ради Віктор Симканинець вручив грамоти, а депутат районної ради Сергій Лупак — цінні подарунки. Були відзначені також найстаріший за віком риболов Петро Пітра із Білок та найменша учасниця – Софійка Юріна із Осою.
Із словами подяки до присутніх звернувся голова районного Товариства інвалідів Михайло Ісак. Він зазначив, що на базі готельно-ресторанного комплексу змагання рибалок проводяться вже десятий раз. Спонсором їх виступає Сергій Лупак.
Я — великий прихильник «тихого полювання», — сказав Михайло Дмитрович. — Не повірите: вихідні проводжу на Боржаві. Це найкращий відпочинок на природі. Молодь, яка полюбляє цей вид спорту, переконаний, не заглядає в чарку і не курить, дбає про своє здоров’я.
А потім учасники та гості зібрання дружно зібралися за святково накритим столом і смакували юшкою. Усі залишилися задоволеними.

Василь ШКІРЯ