Версія для друку Версія для друку

о. Георгія Чулея нагороджено орденом апостола Андрія Первозванного

Минулої неділі у Білках було вагоме свято. Це село відвідало чимало представників духовенства області. А привід для цього вельми приємний. Двадцять дев’ятого вересня свій світлий і радісний ювілей – 85-річчя зустрів один із найстарших та найдосвідченіших благочинних Мукачівської єпархії, настоятель Петро-Павлівського православного храму Білок о. Георгій Чулей.
Святкову літургію звершив митрополит Мукачівський та Ужгородський Феодор. Співслужили йому всі благочинні єпархії, намісники монастирів, духовенство Іршавського благочиння та численні священнослужителі.
У вітальному слові владика Феодор наголосив, що о. Георгій Чулей є взірцевим священнослужителем. І він єдиний в області, коли говорить про храм, то називає його Матір’ю-Церквою. Це свідчить про велику любов до свого пастирського покликання. Владика вручив ювіляру всеукраїнську церковну нагороду – орден апостола Андрія Первозванного.
Серед тих, хто вітав настоятеля храму Білок, були о. Іван Лупак, представниці місцевого церковного хору, о. Олександр Ряшко з Приборжавського, директор Білківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Петро Чорба, учні цієї школи та інші.
Ювіляр подякував усім за привітання, подарунки, а Богу – за красні роки.

Іван КОПОЛОВЕЦЬ

Ваш отзыв

Ваш коментар