- Нове життя - https://nz-ir.com -

Листи в редакцію

Шановна редакціє!
До Вас звертаються пацієнти, які лікувалися і лікуються в інфекційному відділенні Іршавської лікарні, з проханням через газету висловити щиру подяку всім медикам, які прикладали і прикладають чимало зусиль для зцілення хворих.
Підступна, невідома, мало вивчена недуга торкнулася багатьох. До великої честі медиків Іршавщини, вони були готові до боротьби з цією хворобою.
В інфекційному відділенні працює всього троє лікарів: Василь Євгенович Терпай, який очолює відділення, Мирослава Василівна Луканинець та Алла Іванівна Барна.
Робочий день лікарів починається з огляду хворих. Крім лікаря, який лікує хворого, його також оглядає і зав відділенням. Крім того, до лікарів на консультацію приходить багато громадян, які не лежать в стаціонарі, особливо з дітьми. Роблять це лікарі дуже швидко, оперативно. Призначення лікарів здійснюють медичні сестри: старша медсестра Кузнєцова, О.О. Бобришева, Т.М. Реслер, В.В. Мурник, Т.Ф. Роман, М.А. Пасуля, Т.М. Чубирко, Я.І. Савко, М.В. Ланко, Г.І.Маланка, Н.А. Гринюк. Всі вони мають високу професійну підготовку. Протягом робочого часу їм доводиться кожному хворому поставити не одну, а декому, й 8-10 крапельниць і внутрішньовенних уколів. Хворі знаходяться цілодобово під наглядом медсестер. Вони не тільки лікують хворих, а воістину служать їм, справжні бджілки-трудівниці . Крім надання медичних послуг, медсестри ведуть облік.
Інфекційне відділення знаходиться у приміщенні, яке потребує капітального ремонту. Не дивлячись на неналежні матеріальні умови, у відділенні зроблено все можливе для хворих. Скрізь чисто, випрана постільна білизна, свіже повітря, не відчутно лікарняних запахів. Порядок наводять молодші медичні працівники: Ж.В. Черничко, М.Ю. Орос,С.П. Світлик, М.М. Яцканич, Г.С. Рослер, О.Ю. Павлище, О.І. Повх, М.І. Скоблей, О.П. Бабинець, М.Лях, Г.І. Кляп. На цих жінок покладено дуже багато обов’язків: наводити і підтримувати порядок, прати білизну, роздавати їжу, яка завжди свіжа, смачна, дієтична. Ці жінки ніколи не відмовляють хворим у допомозі. Часто купляють ліки хворим, якщо в цьому є потреба.
З поширенням цієї злощасної хвороби, збільшилось роботи і в інших лікарів та медпрацівників. При потребі, хворим надають консультацію лікарі інших спеціальностей – кардіолог, невролог, ЛОР та інші.
Дуже велике навантаження на рентгенологів, лаборантів рентген-кабінетів. Раніше не доводилося їм робити стільки знімків як тепер.
Таке ж велике навантаження і на працівників лабораторії, де працюють одні жінки. Кожному хворому, і не один раз, доводиться робити багато аналізів. Всі обстеження і аналізи, які проводяться, неоплатні для хворих. Частина ліків – теж.
Хочеться окремо сказати про Василя Євгеновича, завідуючого відділенням. Високопрофесійний лікар, толерантний, небагатослівний. Декількома словами, зрозуміло, скаже хворому все, що потрібно знати. Василю Євгеновичу вдалося згуртувати трудолюбивий, дружній колектив, для якого хворий – людина, яка потребує допомоги. У відділенні панує атмосфера доброзичливості, завжди тихо, створені умови для найшвидшого одужання хворих.
Працівники відділень, та інші, хто має справу із інфікованими хворими, не тільки щодня себе наражають на небезпеку, але і своїх рідних.
Держава навряд чи гідно оцінює працю медиків відповідною заробітною платою! Чи одержали вони обіцяних 300 відсотків зарплати?
У народі побутує думка, що вчителі не навчають, а лікарі – не лікують. Одначе, кожен з нас навчається в школі, а якщо захворіє то біжить до лікаря. Коли людина не дуже квола, то інколи вишукує лікаря десь, а якщо біда, то йдемо до найближчих.
В країні стартувала передвиборна кампанія. Чому б трудовим колективам не висувати кандидатами у депутати достойних людей. Лікареві це може й не потрібно, але хто буде відстоювати інтереси медицини, освіти. Освічена, здорова людина − основа будь-якої держави.
У нас добра медицина, якби держава створила належні умови, то їй би не було рівних. Є скептики, які до цих пір не вірять, що є така хвороба. Хай ні вони, ні їхні рідні ніколи не захворіють, а поспілкувавшись з тими, хто вже перехворів, потрібно.
Шановні медики! Вам низький уклін за ту роботу, яку Ви робите. Будьте завжди здорові. Божого Вам благословення!

Щиро вдячні пацієнти!
Віра ВАРОДІ.