- Нове життя - https://nz-ir.com -

Стартував новий навчальний рік

Учитель творить Людину. Ці мудрі й ваговиті слова можна сказати тільки про матір і батька. Але освітянин повинен знати і відчувати, що на його совісті – доля кожної дитини, що від його духовної культури та ідейного багатства залежить розум, здоров’я, щастя людини, яку виховує школа. Адже програми в усіх школах одні й ті ж, підручники однакові, але школи різні, тому що різні вчителі. Школа — це передусім учитель. Особистість учителя — наріжний камінь виховання. Вчителі, яким діти зобов’язані вихованням, поважніші, ніж батьки: одні дарують нам тільки життя, а інші — добре життя.

Вчитель це не той, хто допомагає дитині закінчити школу. Вчитель це той, хто допомагає почати власне життя. Яким воно буде? Залежить частково і від нас. Тож у переддень нового навчального року є над чим замислитися.
27 серпня на базі Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею відбулася щорічна конференція освітян Іршавського району. Участь у засіданні взяли голова районної ради Віктор Симканинець та голова районної державної адміністрації Іван Завидняк, керівники освітніх закладів району.
На порядку денному заслухали звіт начальника відділу освіти Єлизавети Яцканич, яка виступила з доповіддю «Підсумки розвитку дошкільної, загальної, середньої та позашкільної освіти у 2019-2020 навчальному році та завдання на 2020-2021 навчальний рік».
До обговорення запрошено колег:
Ольгу Симканинець, учителя початкових класів Ільницької ЗОШ І-ІІІ ступенів: “Пілотна сертифікація. «За і Проти». Погляд із середини”;
Світлану Хіль, заступника директора Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею, вчителя англійської мови: «Дистанційне навчання»;
Івана Терпая, директора ІРЦПР: «Інновації в позашкільній роботі»;
Ганну Барнак, завідувача Білківського закладу дошкільної освіти №3: “Використання інноваційних технологій та їх роль у підготовці дітей до школи в умовах реформування освіти”.
За рішенням ради методичного кабінету відділу освіти від 17 червня 2020 року № 5 на нагородження щорічною обласною педагогічною премією ім.. Августина Волошина запропоновано вчителя англійської мови Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею Хіль Світлану Василівну, присутні підтримали одноголосно.
Шкільні роки – невід’ємна частина нашого дитячого досвіду. Хтось згадує навчання із ностальгією, а комусь одинадцять років за партою нагадували тортури. Втім, саме у школі учні здобувають моральні уроки, які пам’ятатимуть усе життя. А для вчителя кожен першовересень є початком нового етапу у житті. З початком нового 2020-2021 навчального року!
Прес-служба райради