- Нове життя - https://nz-ir.com -

ОДНІ ЗАХАРАЩУЮТЬ, ІНШІ МУСЯТЬ ПРИБИРАТИ ЗА НИМИ

27 серпня розпочато роботи з ліквідації сміттєвого затору на р. Іршавка в с.Кам`янське.
– Для нас питання екологічної безпеки є пріоритетним, — каже голова райдержадміністрації Іван Завидник. — Ми докладаємо максимум зусиль, враховуємо всі ризики та розробляємо механізми вирішення питання ліквідації сміттєвих заторів.
Завважимо, що скупчення різного непотребу завдає великої шкоди водним артеріям. Особливо під час повені. Тому прохання до жителів населених пунктів не скидати все у річку, а старанно сортувати в контейнери і так відправляти на полігон твердих відходів у с.Дубрівка. Бо виходить так, що одні захаращують, а інші мусять прибирати за ними.
Чого в річці тільки не знайдеш! Поліетиленові кульки і пляшки, піноблоки, взуття, одяг, каністри, двері, дошки, шкарпетки… Навіть хтось уподобав собі викинути в Іршавку телевізор. Зіпсований, звісно.
Добратися до місця затору було не так вже й легко. Довелося спочатку зробити доступ. Для прочищення русла річки задіяли навіть екскаватор. Самовіддано трудилися рятувальник Ярослав Мудрий, інженер – гідротехнік Володимир Савко, оглядачі Іван Роман та Михайло Дубровка. Відрадно, що разом з усіма працювали начальник Іршавської експлуатаційної дільниці Берегівського МУВГ Василь Турянин, в.о. старости с.Кам’янське Юрій Кузьма, голова Кам’янськоЇ ОТГ Михайло Станинець. “Улов” був на диво “щедрим”. Видобуто із затору 45 кубічних метрів деревини і 50 куб.м різних відходів.
Силами фахівців гірського пошуково-рятувального відділення м. Іршава АРЗ СП У ДСНС України у Закарпатській області, Іршавської експлуатаційної дільниці Берегівського міжрайонного управління водного господарства, Іршавської РДА та небайдужих жителів Кам`янської ОТГ проводили порізку дерев, які перегородили русло річки та розчистку побутового сміття.
Під час виконання робіт задіяно 6 одиниць техніки. Роботи здійснювалися бережно, щоб не дати сміттю потрапити в течію.
Вл. інф.