Версія для друку Версія для друку

Склали ЗНО. Очікуємо 1 вересня

2019-2020 навчальний рік видався непростим і не стандартним для педагогічних працівників, учнів та батьків. На жаль, світова пандемія, пов’язана із коронавірусною інфекцією, внесла корективи і в освітянську галузь. Друге півріччя навчального року змусило нас всіх зіткнутися з масою перешкод під час організації освітнього процесу та знаходити шляхи виходу із нестандартних ситуацій. У не простих умовах відбулося ЗНО-2020. Їх результати зараховуватимуться як вступний іспит для бажаючих вступати до закладів вищої освіти, а також за бажанням учасника як ДПА навчального курсу з предметів. У нашому районі були створені чотири пункти тестування на базі Іршавського ліцею, Іршавського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1, Іршавського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 та Приборжавської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Зовнішнє незалежне оцінювання проходило у безпечних умовах, згідно з Рекомендаціями головного державного санітарного лікаря. Відділ освіти Іршавської РДА та відповідальні за пункти тестування ЗНО-2020 організували роботу, виконавши всі вимоги щодо створення безпечного середовища та самої процедури проведення ЗНО.
Учасників та інструкторів було забезпечено масками і допускались до пунктів тестування після термометрії та оцінки ознак респіраторних захворювань. Аби уникнути скупчення біля входу до пункту тестування, цей процес розпочався о 9.50 і тривав до 10.50. Соціальна дистанція в аудиторіях між партами становила 1-2 метри. Пам’ятали про правила соціального дистанціювання і дотримувались їх батьки і вчителі.
Пукти тестування ЗНО були забезпечені безконтактними термометрами, дезінфікуючими засобами, масками.
Завдячуючи Іршавській державній адміністрації, а саме: Мошколі Івану Івановичу, голові Іршавської районної ради Віктору Андрійовичу Симканинцю за належну і безпечну для всіх учасників, а особливо для учнів, процедуру проходження зовнішнього незалежного оцінювання, які протягом проведення зовнішнього незалежного оцінювання вболівали разом з нами, розуміючи що ключовий пріоритет – збереження здоров’я учнів та педагогів. Також приємно відмітити, що Віктор Андрійович напередодні і під час проведення ЗНО особисто відвідував пункти тестування та посприяв у закупівлі на кожний з чотирьох пунктів аптечок та дизенфікуючих засобів. Не можна не відмітити за цю відповідальну роботу головного спеціаліста відділу освіти Тамару Василівну Супрун, Ганну Юріївну Гичку, Наталію Юріївну Онисько, Тетяну Степанівну Старосту, Ганну Василівну Попович, Лесю Михайлівну Чепуру, Оксану Денисівну Мелеганич, Марію Михайлівну Гринюк, Наталію Іванівну Федоричко.
Та, не зважаючи на всі сюрпризи життя, які підніс нам цей навчальний рік, дуже хочеться, щоб новий навчальний рік розпочався 1 вересня на шкільному подвір’ї в колі друзів, батьків та вчителів.

Єлизавета ЯЦКАНИЧ,
начальник відділу освіти Іршавської РДА

Ваш отзыв

Ваш коментар