Версія для друку Версія для друку

БІЛКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА СВОЄ СЛОВО З ПРИВОДУ РІЧКИ СКАЗАЛА. ЩО ДАЛІ?

Нещодавно в районній газеті «Нове життя» було опубліковано звернення жителів присілку Телятинець, що в Білках, до керівництва району і села з приводу ситуації довкола річки Боржава. Вони обурювалися через несанкціонований, на їх думку, вивіз родючих грунтів та гравію, звинувачували у бездіяльності сільську владу та відповідні районні служби.
Через кілька днів після опублікування згаданого звернення в газеті Білківський сільський голова Василь Зейкан видав розпорядження про те, щоб цю проблему розглянула комісія сільради з питань земельних відносин, архітектури, будівництва та екології. Шістнадцятого червня на засіданні цієї комісії йшлося про статтю в районній газеті та ситуацію довкола Боржави. Було прийнято рішення в черговий раз звернутися в Іршавське відділення поліції, аби воно перевірило вказані у зверненні жителів присілку Телятинець факти.
Варто зазначити, що це питання вже має певну історію. Торік у червні звернення згаданих жителів з приводу річки розглянули на сесії депутати сільської ради. Участь у роботі тієї сесії взяли й депутати районної та обласної рад. Тоді теж було прийнято рішення, яким накладено заборону на забір та вивіз глини із охоронної смуги ріки Боржава на території села, а також на зняття верхнього родючого шару грунту із земельних ділянок, які знаходяться у власності чи користуванні жителів Білок. Передбачалося, що при розчистці ріки, при наявності відповідних дозвільних документів, гравій використовувати для потреб села. Це рішення минулорічної сесії має юридичну силу й нині. Ще торік воно було надіслано в Іршавське відділення поліції, а також власникам автомобілів, які надають послуги з перевезення вантажів.
Отже, очевидно, якщо проблема є, то її потрібно вирішувати…

Іван КОПОЛОВЕЦЬ

Ваш отзыв

Ваш коментар