- Нове життя - https://nz-ir.com -

Не хлібом єдиним живе людина

Свого часу жителі населених пунктів району передплачували по 3-5 друкованих видань. Особливо затребуваною була і дотепер залишається районна газета «Нове життя». Вона доносить до читача найрізноманітнішу інформацію, розповідає про події, які відбуваються на теренах Іршавщини, збагачує читача духовно. Її не витіснили з інформаційного простору ні радіо, ні телебачення, ні Інтернет. Бо де ще може поділитися читач своїми думками, як не на сторінках районки, а молодий поет чи прозаїк опублікувати свою творчість. Тому завжди з таким нетерпінням чекають на газету жителі міста і сіл.
– Не хлібом єдиним живе людина. Є серед односільчан і такі, які навіть не можуть дочекатися листоноші (хоча ми намагаємося доставити пресу вчасно), а самі, йдучи в центр села по справах), приходять на пошту і забирають свої улюблені газети і журнали, – усміхається начальник Загатського відділення поштового зв’язку Ганна Пацкан. – Крім того, у нас можна придбати і продукти харчування та насіння, яке так знадобиться сільчанам весняної пори.
Ганна Михайлівна працює у відділенні понад тридцять років. Свого часу закінчила Львівський технікум зв’язку. До речі, у центрі електрозв’язку № 2 м. Іршава тривалий час трудився електромонтером її батько Михайло Іванович Шутка та головним інженером – брат Василь Михайлович. Усіх їх об’єднує потяг до улюбленої справи – надання односільчанам послуг поштового і електронного зв’язку.
За час роботи Г.М.Пацкан добре вивчила запити людей, знає їх інтереси і уподобання, може без вагань розповісти, хто яку газету чи журнал передплачує, на якій вулиці проживає, хто чим цікавиться, якими проблемами живе. Поштарі, каже вона, самі зацікавлені в тому, щоб жителі населених пунктів Загаття, Івашковиці, Дубів, Климовиці, Кобалевиці побільше виписували друкованих видань. Від цього залежить і заробітна плата, яка, на жаль, залишається мізерною.
Разом із Ганною Михайлівною у відділенні поштового зв’язку працюють листоноші Ганна Попович, Марія Химинець та Тетяна Мартин. У ці червневі дні вони займаються передплатою періодики на друге півріччя 2020 року.

Василь ШКІРЯ