- Нове життя - https://nz-ir.com -

«І шана цій професії – Учитель!»

Вважаю щасливим дарунком долі те, що мені довелось народитися і навчатися на Іршавщині, в одних з найкращих навчальних закладах: Підгірнянській ЗОШ І-ІІ ступенів та в Іршавському ліцеї. Тому сьогодні, закінчуюючи ліцей, хочу віддати шану моїм Вчителям!
Я вважаю, що вчитель – це професія, що заслуговує поваги. Зростаючи в родині педагогів, де мама Наталія Іванівна Савко, тітка Людмила Іванівна Щока і бабуся Марта Іванівна Лутак – вчителі, я точно знаю, що для вчителя школа – це невід’ємна частина життя.
Хто, як не вчителі, навчають нас добру, чесності, ввічливості. Розумні, завжди усміхнені, щирі, справедливі – саме такими я завжди пам’ятатиму свою першу вчительку Ганну Іванівну Варваринець і вчителів початкової школи Маріанну Михайлівну Лендєл та Наталію Василівну Балега. На мою думку, лише людина з добрим серцем здатна полюбити маленьких першокласників, наче рідних дітей. Вони ніколи не відмовляли нам у допомозі, підтримували. А головне – вірили в нас та в наші сили.
У 5 класі нас взяла під свою опіку Наталія Василівна Туріна – наш класний керівник, вчителька математики, а також всі вчителі – предметники Підгірнянської ЗОШ І-ІІ ступенів: Оксана Іванівна Бєлая – директор школи, Ганна Іванівна Шкода – заступник з НР, вчителька зарубіжної літератури, Марта Іванівна Лутак – вчителька біології та трудового навчання і моя дорога бабуся Людмила Іванівна Щока – вчителька фізики та хімії, а також моя улюблена тітка, Наталія Михайлівна Данканич – вчителька німецької мови, Людмила Михайлівна Лівак – вчителька української мови, Ірина Михайлівна Газдик – вчителька історії, Іван Андрійович Сухан – вчитель фізичної культури, Іванна Іванівна Ловга – вчителька інформатики, Яна Михайлівна Стегура – вчителька географії, Василина Михайлівна Капітан – вчителька російської мови, Євгенія Михайлівна Манайло – шкільна психологиня. Щиро вдячна всім Вам за отримані знання і турботу. Підгірнянська школа назавжди залишиться в моєму серці, як моя перша шкільна домівка!
Іршавський ліцей – друга моя сходинка і найважливіша! Тут я продовжила навчання з 9-го класу і зрозуміла, наскільки важливо старанно вчитися, щоб досягти успіху.
Колектив вчителів Іршавського ліцею – педагогів від Бога – не лише навчав шкільним предметам, але й виховував нас, молодь, гідними людьми. Саме цей шкільний фундамент знань та виховання стане для нас, випускників, запорукою успішного опанування майбутніх професій.  У багатьох з нас вибір майбутньої спеціальності закладався саме у нашому рідному ліцеї талантом наших вчителів, які зуміли привити любов до своїх предметів.
Перша і найближча була і є для мене Наталія Василівна Штефаньо – класний керівник і вчитель німецької мови. Не вистачить всіх слів подяки, щоб оцінити ту колосальну роботу і той важливий внесок, який зробила вона для нас. Спасибі вам за віру і турботу, за підтримку і наполегливість, за мудрі поради і вчасно простягнуту руку допомоги.
Наталія Юріївна Онисько, директор ліцею, особлива людина, до неї можна звернутися з проханням чи порадою, високопрофесійний вчитель української мови і керівник. Вона є для мене прикладом наполегливої праці над собою.
Тетяна Степанівна Староста, заступник директора з НР і вчителька фізики – вимоглива і водночас добра, прививала нам старанність і працелюбність.
Ярослава Іванівна Ваш, заступник директора з виховної роботи, вчителька географії і правознавства, завжди вміло могла організувати для нас виступ на найвищому рівні, чи провести екскурсію по Україні.
Іванна Степанівна Артиш – найкреативніший і творчий педагог-організатор.
Агнеса Михайлівна Бахмацька-Мадяр – чудова вчителька, яка привила мені любов до англійської мови і вміння долати труднощі.
Руслана Василівна Козенюк завжди пояснювала складну математику доступно і цікаво.
Андрій Романович Луців – дуже професійний вчитель, з яким хімія завжди була захоплююча.
Віра Іванівна Галас – молода вчителька біології, яка використовувала різні методи і засоби на уроках, що дуже допомогло нам у навчанні .
Олександра Ярославівна Керечанин доклала багато зусиль, щоб історію ми засвоювали на відмінно.
Яніна Мечиславівна Шафар, вчителька мистецтва, привила любов до творчості.
Василь Васильович Кляп, вчитель фізкультури, пропагував здоровий спосіб життя , вміло проводив нашу фізичну підготовку.
Оксана Михайлівна Бокотей, вчителька зарубіжної літератури, розвивала наш інтерес до читання і літератури .
Ірина Семенівна Каналош, вчителька української мови та літератури, прививала любов до рідної мови та літератури.
Ярослава Юріївна Корпош, вчителька креслення, розвивала нашу наполегливість і точність.
Антоніна Василівна Мартинова, вчителька інформатики, удосконалювала наші навички роботи з комп’ютером.
Спасибі всьому колективу ліцею за турботу, за уроки і знання, які ведуть нас у доросле життя. За увагу і настанови, за критику та дискусії, за підтримку і співучасть. Ви вклали в кожного учня частину своєї душі, сподіваюся, що ми виправдаємо всі сподівання і завжди будемо з вдячністю згадувати вас і навчання в рідному ліцеї!

З повагою до всіх педагогів
Юліанна Савко,
випускниця Іршавського ліцею.