Версія для друку Версія для друку

«Фотограф Щасливих людей»

Під цим словосполученням мається на увазі, що мені подобається в першу чергу ловити моменти щастя і відкривати людей такими, які вони є насправді. Їхню істинність, сутність та тільки позитивні сторони. Адже, іноді, лише на фото людина може побачити себе справжньою, без маски, а головне, без комплексів. А для цього потрібно бути не лише фотографом, але й добре розумітися в людях. Насправді – це приходить лише з практикою. Бо начитавшись теорії про психологію майже все рівно, що вивчити всі слова іноземної мови і все рівно ніколи не заговорити нею. Всюди потрібно практикуватись, а теорія в цьому допомагає. 
Для мене з першої ж фотосесії було дуже важливо впіймати посмішки, радість, тепло, яке дарує та чи інша людина. 
Але, лише згодом, я зрозуміла, що це підходить абсолютно не всім: дехто не любить свої зуби, навіть, якщо вони прекрасні, дехто все життя звик бути серйозним, а в декого просто комплекси, про які ми ніколи знати не будемо. Адже звідки нам знати про минуле людини, яку бачимо вперше. 
Навіть, одне висловлення може зіпсувати все в середині клієнта:
Наприклад, коли ми кажемо, витягніть трохи праву ногу і вона буде здаватись довшою, то перше, що клієнтці спадає на думку, то це те, що в неї короткі ноги. 
Але, якщо ми попросимо – «Витягніть трохи ногу вперед і вона буде здаватись ЩЕ ДОВШОЮ» – то це кардинально змінює ситуацію. Тобто, ноги довгі, але витягнувши, вони будуть ще довші. 
Це все, можливо, виглядає такими дрібницями, але ці дрібниці надзвичайно важливі. Одним неправильним висловленням, фотограф може не те, що образити, але й змусити комплексувати людину і негативно повпливати на життя, на самооцінку. Клієнт ніколи в цьому не признається, але він обов’язково пам’ятатиме. Бо все, що стосується нашої зовнішності, ми, особливо дівчата, дуже гіперболізуємо. 
Тому на своїх помилках я зрозуміла, що зараз для мене так само, як і раніше, важливо, щоб клієнти виглядали щасливими на фото, і немає значення, сміються вони чи ні! 

 Світлана БІЛАК,
студентка ІVкурсу відділення журналістики УжНУ.

Ваш отзыв

Ваш коментар