Версія для друку Версія для друку

У СУБОТУ – СТИХІЯ, В ПОНЕДІЛОК – МІТИНГ

Поступово простір між адміністративними будівлями райради і міської ради в Іршаві стає протестним майданчиком. У суботу в райцентрі та багатьох населених пунктах області вирувала стихія, а в понеділок – пристрасті. Кілька десятків власників і торговців яток Іршавського місцевого ринку зібралися із вимогою відкриття цієї торгової площадки. Слід зазначити, влада діє у рамках, визначених державою на період дії карантину в рамках протиепідемічних заходів.
При цьому підприємці несуть збитки. Водночас є випадки порушення обмежень на торгівлю.
Складний переговорний процес між сторонами не розв’язав конфліктної ситуації, проте намітив можливі шляхи виходу за умови поліпшення ситуації в районі та області з COVID-19. Підприємці написали на ім’я голови міськради офіційне звернення щодо поновлення роботи ринку, а міськрада того ж дня направила відповідного листа до голови Закарпатської облдержадміністрації.
Цими ж днями – коли відбувалися події і верстався номер газети – оприлюднено повідомлення про засідання Кабінету міністрів України у середу 29-го квітня, на якому, за прогнозами, дозволять торгівлю на овочевих ринках із відповідним дотриманням карантинних заходів.
За повідомленнями інтернет-ресурсів аналогічні протестні акції відбувалися в багатьох населених пунктах не тільки Закарпаття, але і України. Можна з великою ймовірністю припускати за її системністю і організованістю та співпадінні у часі про певну скоординованість цих протестних заходів із одного центру.

Михайло ІСАК

Ваш отзыв

Ваш коментар