Версія для друку Версія для друку

Вживаємо заходи…

Впродовж тижня із дня виходу попереднього номера газети проведено два засідання комісії з питань техногенно-екологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій РДА, в тому числі одне позапланове 17 березня. На порядок денний було винесено одне питання: про вжиття додаткових заходів із запобігання виникнення на території району надзвичайної ситуації державного рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусного захворювання (COVID-19). Серед запрошених голова районної ради Віктор Симканинець, заступник голови райради Володимир Половка, голови депутатських фракцій райради, головний лікар КНП «ІЦПМД» Оксана Булеза, керуючий справами виконавчого апарату райради Іван Семак.
Подаємо витяги із прийнятого комісією рішення. Повністю документ читайте на сайті районної газети. 

1. Інформацію виступаючих з питання порядку денного взяти до уваги.
2. З метою недопущення занесення і поширення COVID-19 додатково до раніше введених обмежень, рекомендувати ввести з 17 березня 2020 року на території району наступні обмежувальні заходи:
2.1.Тимчасово, до 3 квітня 2020 року, зупинити роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування з одночасною присутністю більше 10 осіб, розташованих на території району:
кінотеатрів, театрів, музеїв, галерей, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;
дитячих розважальних центрів та клубів, майданчиків, у тому числі спортивних, розміщених у закритих приміщеннях;
фітнес-клубів, тренажерних залів, басейнів та стадіонів;
усіх магазинів, крім продуктових та які спеціалізуються виключно на торгівлі засобами особистої гігієни, аптек та автозаправних станцій;
торговельно-розважальних центрів;
заклади санаторно-курортного типу;
будівельних та інших ринків, за винятком продуктових відділень (магазинів, торгових точок) за умови дотримання санітарно-епідеміологічних вимог;
ресторанів, закладів громадського харчування, серед іншого у готелях, барах, клубах, кафе, дискотек, пабів тощо;
інших закладів та установ (на розсуд та під особисту відповідальність керівника);
перевезення більше 10 пасажирів одночасно в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення;
проведення всіх масових релігійних заходів, у яких бере участь понад 10 осіб
3. Рекомендувати громадянам України утриматися від виїзду за кордон в країни, на території яких зафіксовані випадки COVID-19 та максимально обмежити пересування у межах району, області (країни).
4. Структурним підрозділам райдержадміністрації, рекомендувати ОТГ та сільським радам району:
4.1. Попередити керівників підприємств, установ, закладів та організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб’єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього рішення згідно з чинним законодавством України.
5. Рекомендувати священнослужителям району максимально можливе обмеження відвідування церковних богослужінь, зменшення їх кількості та тривалості, а також вжити інші профілактичні заходи з метою недопущення розповсюжєення вірусу COVID-2019 на території району.
6. Іршавський районний відділ Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області, Іршавське відділення Хустського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, ОТГ, сільським радам:
6.1. Закрити або перевести роботу ринку м.Іршава в обмежувальний режим, дозволивши торгівлю продовольчими товарами за умови дотримання санітарно-епідеміологічних вимог;
6.2. Закрити ринки с.Сільце, с.Довге та с.Білки;
6.3. Забезпечити недопущення роботи стихійних ринків торгівлі в усіх населених пунктах району.
7. Перевізникам, які здійснюють пасажирські перевезення на території району: обмежити перевезення більше 10 пасажирів одночасно за умови дотримання санітарно-епідеміологічних вимог.
8. КНП «Іршавська районна лікарня», КНП «Іршавський центр первинної медичної допомоги», Іршавська філія Державна установа ,,Закарпатський лабораторний центр” МОЗ України:
8.1. За результатами проведених перевірок, оцінити готовність закладу, визначеного на території району для тимчасової обсервації громадян із явними ознаками підозри на СОVID-19.
8.2. Визначити потребу індивідуальних засобів захисту органів дихання та шкіри (масок медичних, рукавичок, тощо), для осіб медичного персоналу, що залучатимуться для виконання робіт у разі виникнення COVID-19 із розрахунку на 3 місяці роботи.
9. Управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації, сектору культури, молоді та спорту райдержадміністрації, рекомендувати об’єднаним територіальним громадам, сільським радам району:
9.1. Опрацювати питання щодо термінової підготовки волонтерів, зокрема з медичною освітою, для їх можливого залучення до роботи із хворими на COVID-19.
11. Управлінню соціального захисту райдержадміністрації, об’єднаним територіальним громадам, сільським радам району:
11.1. Вжити заходів щодо забезпечення продовольством та предметами першої необхідності в режимі доставки осіб похилого віку, які мають найбільший ризик настання летальних наслідків.
12. Рекомендувати місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, територіальним органам центральних органів виконавчої влади:
12.1. Скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференцій усі нарадчі заходи та засідання колегіальних і дорадчих органів (зокрема громадських слухань і обговорень), у тому числі органів місцевого самоврядування (за винятком виключних випадків).
12.2. Скасувати проведення особистих прийомів громадян в усіх органах державної влади та органах місцевого самоврядування.
13. Керівникам підприємств, установ, закладів та організацій всіх форм власності:
13.1. Запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.
13.2. Максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій.
13.3. Запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, які відвідували країни інфекційного ризику.
13.4. Передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, за можливістю здійснювати дезінфекційні заходи за допомогою кварцування.
13.5. Забезпечити наявність на робочих місцях, виробничих приміщеннях миючих та дезінфікуючих засобів з метою дотримання працівниками санітарно-гігієнічних вимог та забезпечення проведення режиму вологого прибирання з використанням засобів дезінфекції.
14. Іршавському відділенню Хустського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області:
14.1. Забезпечити дотримання правопорядку під час реалізації заходів із запобігання поширенню COVID-19.
15. Структурним підрозділам райдержадміністрації, об’єднаним територіальним громадам, сільським радам району:
15.1. Забезпечити доведення завдань, визначених цим рішенням до підприємств, установ, закладів та організацій незалежно від форм власності та підпорядкування.
16. Контроль за виконанням цього рішення покласти на директора КНП «Іршавська районна лікарня» (Караслая С.В.), головного лікаря КНП «Іршавський центр первинної медичної допомоги» (Булезу О.І.).
Провів засідання в.п. голови районної державної адміністрації, заступник голови комісії з питань ТЕБ та НС Іван Мошкола.

Ваш отзыв

Ваш коментар