Версія для друку Версія для друку

Буде вода – буде життя!

Щорічно, 22 березня відзначається Міжнародний день води, який є приводом задуматися громадськості над важливістю збереження водних ресурсів. Ця дата нагадує всім нам, що повсякчас потрібно проводити заходи, спрямовані на очищення та відновлення водних ресурсів, говорить про негаразди екосистеми в цілому.
– Цього року, – каже начальник Іршавської дільниці водного господарства Берегівського МУГВ Василь Турянин, – Організація Об’єднаних Націй обрала актуальну тему Всесвітнього дня води «Вода та зміни клімату – прискорення дій». У ці весняні березневі дні оглядачі гідротехнічних споруд Іршавської дільниці на Боржаві проводять роботи по очищенню русла річки. Самовіддано працюють Сергій Дубровка, Михайло Дубровка, Іван Роман та інженер-гідротехнік Володимир Савко.Разом з ними був і Василь Турянин.
Лячно стає на душі від побаченого: прямо під мостом валяються пластикові пляшки, поліетиленові мішки, поношені одяг та взуття, шкарпетки, консервні банки… На Заході, куди ми прагнемо, ніде такого не побачиш. Там русла річок в охайному стані. Всюди порядок і чистота. Невже ми від них нічого корисного почерпнути так і не навчились?
У нашому районі основні водні джерела (річки, канали, потічки), а також гідротехнічні споруди (греблі, шлюзи, водовипуски) підпорядковуються Берегівському міжрайонному управлінню водного господарства, яке здійснює в межах наданих йому повноважень експлуатацію загальнодержавних і міжгосподарських міліоративних систем, водогосподарських об’єктів, будівництво гідротехнічних споруд.
Пам’ятайте, що саме від нас залежить і чистота наших річок, і уникнення катастрофічних паводків. Нам усім слід дбати про чарівну природу, оберігати наші річки та робити все можливе,щоб залишити нашим нащадкам безцінний скарб – чисту воду.

Василь ШКІРЯ

Ваш отзыв

Ваш коментар