- Нове життя - https://nz-ir.com -

вам потрібні рішення – ідіть до нас

Конституцією України проголошено, що кожен має право на житло. Ніхто не може бути примусово позбавлений житла інакше як на підставі закону за рішенням суду. Цивільний кодекс України, у свою чергу, тлумачить поняття житла таким чином: це житловий будинок, квартира, інше жиле приміщення , призначені та придатні для постійного або тимчасового проживання в них. Проте, досить часто у осі, які користуються житлом, виникають спори щодо права на таке користування і з огляду на те, що ніхто не хоче втрачати можливості користування житлом, у переважній більшості випадків такі спори передаються для розгляду до суду.
Найчастіше спори виникають між власниками житла та та третіми особами, які з тих чи інших причин проживають або зареєстровані в даному приміщенні.
Процедура зняття з реєстрації місця проживання досить складна. Якшо у вашій квартирі (будинку) зареєстровані особи, які не проживають та не беруть участі в спільному побуті, а вам це завдає збитків, то відповідно до «Закону України» зняття з реєстрації місця проживання особи , зокрема здійснюється на підставі судового рішення, яке набрало законної сили, про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, про визнання особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою, про виселення або про визнання особи такою, що втратила право на користування житловим приміщенням.
У працівників системи БВПД, а саме Іршавського бюро правової допомоги виробилася успішна практика надання правової допомоги у вказаних питаннях. Так, наприклад, здійснено представництво інтересів малозабезпеченої пенсіонерки в суді, так як у її житловому будинку був зареєстрований, однак фактично не проживав та не брав участі в обслуговуванні житлового будинку інший громадянин, що фактично позбавило її права на оформлення субсидії на житлово-комунальні послуги. Рішенням суду, яке набрало законної сили, було визнано особу такою, що втратила право на користування житловим приміщенням, а пенсіонерка оформила субсидію, що суттєво поліпшило її матеріальне становище.
За безоплатною правовою допомогою можна звертатись за адресою:
м. Мукачево, вул. Пушкіна, 30, моб.тел.: 095-831-15-74, а також до відділів центру – бюро правової допомоги, за адресами:
– м.Іршава, пров. Шевченка, 3, тел.: 03144-2-32-80, 0953540479.
– м.Берегово, вул.Кошута, 1, тел.: 03141-4-20-01,
– смт.Воловець, вул.Пушкіна, 6, тел.: 03136-2-20-60,
– м.Свалява, пл.Головна, 1, тел.: 03133-2-42-29.