- Нове життя - https://nz-ir.com -

На Іршавщині розпочався місячник добровільної здачі зброї

Іршавська поліція продовжує вилучати незареєстровану зброю, яка може наробити біди в руках злочинців.
З 1 по 31 жовтня у районі, як і по всій Україні, триває місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів. Завдяки проведенню протягом поточного року заходів по вилученню зброї, кримінальної відповідальності, передбаченої ст.263 Кримінального кодексу України, уникнули багато громадян. Втішає той факт, що громадяни усвідомлюють важливість проведення заходів із стабілізації оперативної обстановки в районі.
Водночас поліція нагадує, що законодавство України, а саме ст. 263 Кримінального кодексу України передбачає за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу – караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, арештом на строк від трьох до шести місяців, обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.
Кожна одиниця із зданої зброї та спецзасобів перевіряється старшим інспектором поліції Іршавського відділу поліції Богданом Орослм за обліками, щодо можливості її викрадення, втрати, причетності до скоєння злочинів, а також відповідними експертами – на загальний технічний стан. У разі відсутності негативних результатів перевірок громадян, за бажанням, можуть оформити відповідні документи на право користування зброєю. За докладнішою інформацією про порядок добровільної здачі та вирішення питання про реєстрацію технічно придатної мисливської вогнепальної та газової зброї мешканці Іршавського району можуть звертатись за моб.тел.0502341447.

Інформація Іршавського відділення поліції