- Нове життя - https://nz-ir.com -

До початку навчального року готові!

3 вересня за ініціативи голови районної ради Віктора Симканинця та керівників депутатських фракцій районної ради відбулося засідання президії районної ради, на якому було заслухано інформацію начальника відділу освіти районної державної адміністрації Єлизавети Яцканич про роботу відділу освіти райдержадміністрації за 2018-2019 навчальний рік, надходження та використання бюджетних коштів на 2019 рік. У засіданні прийняли участь голова райдержадміністрації Олександр Горін та заступник голови райдержадміністрації Іван Мошкола.
Єлизавета Яцканич інформувала з питання дошкільної, загальної середньої освіти, успіхи, досягнення, фінансування освітньої галузі у поточному році, забезпеченість засобами навчання й обладнанням для навчальних класів у відповідності до вимог Нової української школи. Зазначила, що значна кількість шкіл та ДНЗ району потребують заміни електропроводки та ремонту дахів, системи опалення та ін.
Окремо зупинились на питанні фінансування та подальшого функціонування міжшкільних навчально-виробничих комбінатів у районі.
В ході обговорення членами президії було порушено ряд актуальних питань, зокрема: щодо заходів, спрямованих на оздоровлення дітей (функціонування літніх таборів), підготовка навчальних закладів до нового навчального року та опалювального сезону, рейтинг шкіл району за підсумками ЗНО, кількість випускників, які вступили до вищих навчальних закладів, подальше функціонування споруди басейну, шкільних спортивних майданчиків, харчування учнів та оновлення матеріально-технічної бази шкіл.
Депутати звернули увагу на необхідності сприяння оновленню спортивного інвентарю шкіл району з метою популяризації здорового способу життя серед дітей і молоді.
Обговорили проблемні питання щодо нововведень у галузі освіти стосовно ЗНО, наповнюваності класів, збереження системи освіти.
Загалом президія позитивно оцінила роботу галузі освіти за поточний, 2018-2019 навчальний рік.

Прес-служба райради