- Нове життя - https://nz-ir.com -

ЛИМОНИ, ВІД ЯКИХ СТОРІНКИ НЕ ТЕРПНУТЬ…

Який солдат не мріє стати генералом? Але тут бажання одного мало, а потрібно ще й могти. «Нове життя» взяло новий курс, урізноманітнює манеру подачі матеріалів, шукає цікаві підходи до читача. Нещодавно з ініціативи головного редактора районного видання Михайла Ісака провели «круглий стіл» з нагоди професійного свята, обзавелися майками із брендом газети. От зараз започатковуємо серію статей про рекордсменів Іршавщини. Що з цього вийде, покаже час, але, як то кажуть, вітрила піднято.

SONY DSC

На старті згаданих публікацій ми вийшли на слід двох лимонів, вирощених в домашніх умовах. Вважаємо, що від цих лимонів, які важать більше кілограма вісімсот грам, наші сторінки точно не будуть терпнути, а навпаки – стануть солодшими. Виростила ці диво-плоди у домашніх умовах Марія Андріївна Вовканич з Іршави. Коли ми підійшли до її обійстя, то, так би мовити, герої нашої статті красувалися на вікні і просто, мабуть, манили до себе кожного перехожого і провокували на купу запитань: «Як, де, коли?». Жінка каже, що іноді купувала лимони і кісточки з них садила, а також щепила їх. На цьому дереві було багато квіту, вона його пообривала, залишилися лише два. От з них і виросли диво-плоди. Зірвати їх випала честь головному редактору видання у майці з брендом газети. Вітаючи Марію Іванівну з таким своєрідним здобутком, він подякував їй за старання та вручив сертифікат рекордів «Нового життя». Звісно, не обійшлося без процедури зважування лимонів. Іршавчанка організувала для нас справді теплий прийом. Ми відчули себе, можливо, навіть повноцінними членами сім’ї, які начебто теж долучилися до догляду за цитрусовими рекордсменами.

SONY DSC

До слова, Марія Андріївна свого часу працювала у районному представництві Пенсійного фонду України. Її чоловік Омелян Степанович колись був директором Ільницької ЗОШ І-ІІІ ступенів. На стінах цього закладу на його честь встановили меморіальну дошку. Зараз іршавчанка вже на заслуженому відпочинку. Частенько полюбляє експериментувати із щепленням різних плодових дерев та дбає про те, щоб максимально мати усе своє домашнє.
Отже, як то кажуть, перший млинець не став глевким. Пошуки цікавих рекордсменів тривають…

Свідком зривання диво-лимонів став Іван КОПОЛОВЕЦЬ