Версія для друку Версія для друку

НЕБУДЕННИЙ ДОТИК ДО МИСТЕЦТВА

Ми вже доволі звиклися з думкою, що Білки – це село прагматиків. Та окрім цього, воно багате ще й на таланти. Це вкотре довів звіт гуртків художньої самодіяльності сільського будинку культури, який відбувся цими днями. У повній залі закладу дзвінко лунали голоси юних білківчан, на яких, можливо, чекає велика сцена.
Розпочав програму творчого звіту зразковий дитячий хор під керівництвом Віри Ерделі. Він виконав низку духовно-патріотичних пісень, які налаштували на дещо ліричний лад. Відтак своїм виступом потішили вихованці зразкового дитячого вокального ансамблю «Дзвіночок». Цими чудовими дітками опікується заслужений вчитель України Ірина Паньканинець. Народний вокальний ансамбль «Освітянка» заспівав кілька задушевних композицій, серед яких були і українські народні пісні. Приємно здивував неординарністю виконання музичних творів вокальний ансамбль, яким керує Наталія Горзов. Баладу Т.Г. Шевченка «Утоплена» та вірш Ліни Костенко «Україна» декламувала учасниця гуртка художнього слова Світлана Горзов. Поему Кобзаря «Наймичка» інсценізували діти, які замаються у драматичному гуртку. Усі присутні в залі залюбки вслухалися у чарівний спів солісток-вокалісток Світлани Горзов, Діани Ковач, Ірини Ерделі, Марії Поп, Вікторії Зовдун, Діани Магурської, Богдани Митровцій та Марії Катринець. Словом, приємних емоцій та вражень вистачало.
Директор сільського будинку культури Наталія Горзов, котра вже понад півтора десятка років очолює цю установу, зазначила, що талановиті дітки займаються тут по кілька годин один раз на тиждень. Творчий звіт – це своєрідний підсумок їх праці і старань, які можуть оцінити односельці, присутні в залі. Самі ж вихованці гуртків привчаються до публічності, мають нагоду повчитися опановувати себе, коли за їх виступом спостерігає чимала кількість глядачів. Юні білківчани, які займаються при місцевому будинку культури, також часто беруть участь у різноманітних культурно-масових заходах села та району.
До речі, високу оцінку цьому творчому звітові дали поважні гості з району. Мова йде про начальника відділу культури і туризму РДА Олену Ісак та голову райкому профспілки працівників культури Оксану Сідор.
Того ж дня у будинку культури звітувала перед громадськістю і Білківська дитяча школа мистецтв, яку очолює Лариса Петер. Вихованці школи демонстрували свої вміння гри на баяні, фортепіано та скрипці.

Іван КОПОЛОВЕЦЬ

Ваш отзыв

Ваш коментар