Версія для друку Версія для друку

«Wings for Life»

Глобальний забіг, який має символічну назву «Wings for Life», що в перекладі означає «Крила для Життя», відбувається щороку в першу неділю травня ось уже 6-ий рік поспіль.  Метою даного забігу є привернення уваги до проблем осіб із наслідками травм спинного мозку та інвестування ресурсів у розробку лікування та реабілітації таких осіб. Основною мотивацією є біг заради тих, то не може бігти сам.
Учасники стартують одночасно по всьому світу. Унікальною особливістю забігу є те, що учасники біжать не до фінішу, а від нього. Автомобіль-ловець(Catcher Car), який є «рухомою фінішною прямою», слідує за учасниками у заданому темпі. Для учасника гонка закінчується, коли його наздоганяє такий автомобіль. Останні чоловік та жінка, яких наздожене автомобіль-ловець, оголошуються Глобальними чемпіонами.
Зареєструватись для участі в забігу мали змогу особи віком від 18 років, сплативши реєстраційний  внесок розміром 10 євро. Організовані забіги відбувались у 323 містах світу, у т.ч. вперше – у Іршаві. Усього в Україні такі забіги були у 6 містах- Києві, Дніпрі, Одесі, Полтаві, Ужгороді і в нашому місті. У нашому забігу прийняло участь усього 13 осіб (як для першого разу, не так і мало). Декілька учасників приїхали з Хуста, зокрема, і Андрій Козир – організатор Хустського напівмарафону, який відбудеться вже 12.05 ц.р. Кожен біг так, як мав бажання, у комфортному для себе темпі. У підсумку серед чоловіків найдовшу дистанцію вдалось пробігти мені – 21,06 км, а серед жінок перемогла Людмила Стільник-Матішинець з результатом 14,82 км. 
Хочеться відзначити, що така практика організованих забігів вже давно популярна у Західній Європі, і набирає обертів також у нашій країні. У містах та містечках організовуються та функціонують бігові клуби, проводяться різні змагання та бігові заходи. Зокрема, цьогоріч у нашій області відбуватимуться організовані офіційні напівмарафони у Хусті, Перечині, Берегові, Мукачеві, Ужгороді, які радо приймуть делегатів з різних куточків країни та із зарубіжжя. Хотілося б, щоб і жителі нашого міста і району долучались активніше до таких заходів та до активного здорового способу життя загалом.  Тому, як мінімум, наступного року запрошуємо усіх охочих приєднатись до забігу «Wings for Life World Run», який відбудеться 03.05.2020 р. 

 Денис Ізай,
організатор забігу Wings for Life App Run Irshava

Ваш отзыв

Ваш коментар