- Нове життя - https://nz-ir.com -

Героєм дня на заводі став Федір Чийпеш

Відколи ПрАТ «Іршавський абразивний завод» очолив Іван Васильцюн, робота на підприємстві пожвавилася, завод запрацював, люди з повною віддачею сил та енергії виконують покладені на них завдання. Серед таких і начальник техвідділу Федір Чийпеш.
14 березня Федір Андрійович став героєм дня – колеги по роботі вітали його із сімдесятиріччям. Міцного здоров’я, щастя, добра і довгих років життя побажав йому і керівник підприємства. Імениннику було вручено грамоту і грошову винагороду.
Трудова біографія Ф.А. Чийпеша пишеться на заводі вже понад сорок років. Прийшов він на підприємство після закінчення Івано-Франківського інституту нафти і газу – інженером-конструктором І категорії у відділ управління. У 1987 році був призначений начальником відділу автоматизації і механізації виробничих процесів. Свого часу обіймав також посади начальника ВМАВ, головного технолога ВГТ і головного інженера.
– У Федора Андрійовича золоті руки і віддане професії серце, – каже І.П. Васильцюн. – На своєму робочому місці він відзначається особливим внеском у загальну справу і заслужив авторитет та повагу в колективі. У нього великий віковий і життєвий досвід. Таким людям, як він, треба віддавати шану і повагу.
Як начальник техвідділу, Ф.А. Чийпеш постійно працює над випуском нової продукції. Уже є і замовник – Азербайджан. Це виготовлення кругів для різки нержавіючих труб.
Тут усе робиться для того, щоб тримати руку на пульсі часу. Проводяться інноваційні випробування та розвиток для отримання оптимальних результатів. Застосовується виключно високоякісна, суворо контрольована сировина. Сучасні виробничі технології гарантують безпеку і високий рівень якості. Постійний нагляд за якістю висококваліфікованих спеціалістів у ході виробництва. Високий стандарт безпеки забезпечується насамперед за рахунок контрольованої конструкції круга. Саме завдяки таким, як Ф.А. Чийпеш, завод постійно вдосконалює технологію виробництва, розширює асортимент продукції з урахуванням вимог споживача.
Кажуть, що дерево міцне корінням, а людина – вмінням.
– Поки є сила, трудитимуся, –каже не без гордості Федір Андрійович. – Не можу без заводу, без людей, без роботи. Для мене без діла сидіти, то можна одубіти. Тому й віддаю себе сповна улюбленій справі.
Дружина Федора Андрійовича, Ярослава Юріївна, теж трудилася на абразивному заводі технологом цеху. Її трудовий стаж нараховує 36 років. На підприємстві про неї тільки хороші відгуки. Разом виростили двох доньок – Ганну і Ярославу, які подарували їм п’ятеро внуків: Даринку, Анютку, Ромчика, Ірку і Павлика. Вони гордяться своїм дідусем який продовжує працювати на благо рідної Вітчизни.
Василь ШКІРЯ
На фото Василя Ловски: директор підприємства І.П. Васильцюн вітає з ювілеєм начальника техвідділу Ф.А. Чийпеша.