- Нове життя - https://nz-ir.com -

Від творчого вчителя – до творчого учня

Саме під таким гаслом працює педагогічний колектив Луківської ЗОШ І-ІІ ступенів, творчим кредом якого є слова В.О Сухомлинського «Школа вчителем стоїть», і «Вчитель готується до гарного уроку все своє життя». Нова школа –це прекрасна матеріальна база, сучасне оснащенння та Інтернет-ресурс, що дають простір та умови для реалізації творчого потенціалу вчителів та учнів.
Щороку дирекція школи заохочує вчителів до участі у найпрестижнішому Всеукраїнському конкурсі фахової майстерності «Учитель року». Лауреатами та призерами ІІ етапу всеукраїнського конкурсу були Палаташ Тетяна Василівна – номінація «Початкове навчання», «Учитель року 2005». Шпортень Надія Іванівна – номінація «Українська мова і література», «Учитель року-2007», Горзов Лариса Вікторівна – «Учитель року-2011», номінація «Початкове навчання», Урста Наталія Іванівна – номінація «Класний керівник-2012 року», Лях Ярина Олександрівна – номінація «Початкове навчання» «Учитель року-2018», Пилипко Михайло Михайлович – номінація «Інформатика» – «Учитель року-2018»
Цього року яскраво спалахнула нова зірка в сузір’ї творчих педагогів Луківської ЗОШ І-ІІ ступенів – Попфалуші Олеся Андріївна, яка працює на посаді практичного психолога та вчителя початкових класів. Вона стала переможцем та лауреатом другого та третього етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» в номінації «Інклюзивне навчання». Креативно та інтелектуально підійшла до виконання кожного етапу цього престижного конкурсу, успішно склала тестування, яке складалося з двох частин: знання методики викладання предмету та знання педагогіки і психології. Особливо відзначені членами престижного журі цього конкурсу проектна діяльність вчительки за напрямком особистісно-орієнованого навчання, що є науково-методичною проблемою нашої школи. Разом з вихованцями Олеся Андріівна досліджувала тему «Історія мого імені». На високому рівні провела урок літературного читання у 4 класі на тему: «Історія життя Леоніда Глібова. Байка «Зозуля й Півень». Напередодні прекрасного весняного свята – 8 березня найщиріше вітаємо Олесю Андріївну та всіх творчих жінок – працівниць Луківської ЗОШ І-ІІ ст., чарівних, коханих, турботливих матусь, улюблених вчителів та бабусь.
Низький уклін Вам та щира подяка
за мудрість і тактовність,
турботу й чуйне серце,
невтомні руки, терпіння й оптимізм
та плідну працю на рідній землі!
Нехай кожен день буде світлим
і по-весняному сонячним, в рідній оселі
завжди панують мир і злагода,
а прекрасні почуття надихають
на нові успіхи та життєві перемоги!
Божої Вам благодаті, доброго настрою
та щасливого довголіття!

Ольга Хандра,
директор Луківської ЗОШ І-ІІ ст., депутат районної ради.