Версія для друку Версія для друку

КАСКАД ДУМОК ПРО СІМОХ КВІТОК… у білих халатах

Як не крути, а розпорошуючись на сірі будні, потрібно ще встигати ловити мажорну емоцію, налаштовуватися так, неначе найбільш вередливий музичний інструмент на чергову незабутню мелодію. До цього неабияк стимулює весна, дух якої вже витає у повітрі. Справді, відчуваються натхненні нотки сонячності, жевріючого пробудження краси. І недарма у цей час ми відзначаємо свято жінок. Так, є дискусії: потрібно це робити чи ні, прив’язувати до нього якесь ідеологічне забарвлення чи обійтися без цього? Звісно, часто відповіді на ці питання діаметрально протилежні. Та як би там не було, але жінка – це завжди багатогранна загадка, пронизана найтоншими фібрами таємничості. Безсумнівно, заслуговує на шанобливе ставлення, незмірну увагу, сплески сюрпризів тощо. А свято – це лише один з чудових приводів сказати такі бажані слова захоплення, подарувати п’янкі квіти, а також несамовиті враження…
Днями завітав до сімох квіток у білих халатах, які, незважаючи на різні примхи обставин, професійно виконуючи свої обов’язки, намагаються випромінювати позитив, не втрачати оптимізму, дарувати життєдайну і сонячну посмішку, виявляти незамінну турботу. І, можливо, тут, як ніде інде, розуміють психотерапевтичний ефект приємного слова. Мова йде про жіночий колектив Іршавського сателітного центру гемодіалізного відділення обласної лікарні ім. Андрія Новака. До речі, цю установу лише нещодавно відкрили. Всі її працівники пройшли відповідне професійне стажування. Тут затишна, тепла і доброзичлива атмосфера, що відчувають і самі пацієнти. Заглянемо трохи в сторінки трудової біографії цих представниць прекрасної половини людства.
Ольга Василівна Білак працює тут лікарем. Закінчила медичний факультет УжНУ. Інтернатуру проходила у відділенні терапії Ужгородської міської лікарні. Відтак її трудова біографія писалася у сателітних центрах гемодіалізного відділення обласної лікарні ім. А. Новака, які знаходяться у Хусті та Виноградові.
Ірина Василівна Митровцій теж обіймає посаду лікаря. Навчалась на медичному факультеті УжНУ. Інтернатуру пройшла в Ільницькій амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Кілька років була медсестрою у відділенні гемодіалізу обласної лікарні ім. Андрія Новака. Потім трудилася вже лікарем у сателітному центрі згаданого відділення у Виноградові. Також працювала сімейним лікарем у Великорозтіцькій амбулаторії загальної практики сімейної медицини.
Марина Іванівна Демчик – медсестра. Має відповідний майже десятирічний досвід роботи у відділенні відновного лікування №2 райлікарні у с. Ільниця.
Інна Іванівна Батрин у цьому сателітному центрі є медсестрою. До цього шість років віддала роботі акушером в амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с. Баранинці, що на Ужгородщині.
Іванна Василівна Щадей також входить до своєрідного тріо медсестер цього закладу. Це – перше місце її роботи. Фахову освіту здобула в Берегівському медичному коледжі.
Надія Петрівна Данканич – санітарка. Майже півтора десятка років була формувальником в Іршавському абразивному заводі. Після цього її новими місцями роботи були магазин та автозаправка у Загатті.
Наталія Іванівна Яцканич теж сумлінно виконує обов’язки санітарки. До цього кілька років дбала про чистоту і порядок у КП «Тепло-місто».

Як зізнаються самі жінки, колектив у них дружній. І не можуть собі дозволяти якусь слабинку, адже їхні пацієнти потребують неабиякої уваги. У цьому колективі повнокровно у свої права вступила аура жагучої життєрадісності, невимовного позитиву та незабутніх посмішок, яка покликана заряджати енергією всіх довкола. Справді, коли на тобі сконцентровані сім неординарних жіночих поглядів, то відчуття неймовірні. Можливо, трохи навіть ніяковієш… Вони ставлять собі за мету закинути усі незгоди кудись у далечінь, а з дому брати лише хороший настрій. Не забуває персонал і мудрих настанов та порад свого дистанційного керівника – завідувача відділення нефрології та програмного гемодіалізу обласної лікарні ім. А. Новака Михайла Павловича Гранчака. З приємністю відзначають, що відчувають плече підтримки начальника відділу охорони здоров’я РДА Сергія Васильовича Караслая.
Поняття вихідних для цього колективу є відносним. Тому спокій їм хіба що сниться. Але все ж 8 Березня не минуло для цих жінок непомітно. Відзначаються своєю креативністю і вміють створити свято. Цього дня у сателітному центрі милували око оберемки пахучих квітів – провісники краси і ніжності. Переступив поріг закладу не один, так би мовити, «святковий пацієнт» чоловічої статі лише заради того, щоб побажати щастя, добра і всіляких гараздів. Не обійшлося без бажаних телефонних дзвінків від чоловіків з близького оточення, які вітали, можливо, подеколи сподіваючись на якесь загладження вини. Подбали жінки і про святкову культурну програму. І це перше спільне їхнє свято пропишеться в анналах пам’яті назавжди…
Вітаємо всіх жінок зі святом весни, краси і ніжності. Бажаємо несамовито радіти життю, мати міцне здоров’я, блукати манівцями щастя і потрапляти в тенета любові…

Іван КОПОЛОВЕЦЬ.

Ваш отзыв

Ваш коментар