Версія для друку Версія для друку

Я підтримую Ваш творчий колектив

Я звертаюся до журналістів, читачів, поціновувачів газети «Нове життя» і всіх жителів нашого району, до керівників підприємств та організацій, розташованих на території Іршавщини. А ось що спонукало мене до цього звернення.
В першому, цьогорічному номері газети я прочитав, мабуть, я б назвав це звітом – зверненням колективу редакції газети «Нове життя» до жителів нашого району. Чесно кажучи, такого правдивого звіту і звернення я не читав давно. Там написано про минулі роки видання газети, теперішні і перспективний план на майбутнє, від щирої журналістської душі, дуже правдоподібно, конкретно, відповідно до сьогоднішніх реалій нашого життя. І я не зміг не зреагувати на таку щиру, відкриту розмову журналістів з читачами, оскільки багатьох із них знаю особисто.
Давайте повернемося трохи в історичне минуле нашого з вами буття. У далекі вже шістдесяті роки, коли я був ще хлопчиком, то пам’ятаю, що, мабуть, в кожній сільській хаті була проведена радіоточка, як її називали тоді в народі «Галя», з якою ми лягали спати і вранці з нею вставали. З неї ми довідувалися про життя району, області, країни. У нашому колгоспі, тоді він називався ім. Мічуріна, був придбаний радіовузол, який в певні день і години тижня, розповідав про новини сіл, що входили до складу колгоспу, про успіхи й досягнення у виробничих підрозділах, лунали привітання з днем народження і багато іншої цікавої інформації. Передачі вели керівники колгоспу, вчителі і інші цікаві особистості, що проживали в наших селах. Пам’ятаю, в той час, коли включався в мережу місцевий радіовузол, люди залишали всі свої насущні діла, і з увагою і цікавістю слухали цей носій інформації. Відповідно, в районі було районне, а в області – обласне мовлення, які розповідали про цікаві новини з трудових колективів підприємств і організацій, колгоспів, новини культури, спортивні повідомлення, розповіді про цікавих людей і багато іншого. Тепер, напевно, якщо воно і існує, то, мабуть, лише в деяких населених пунктах. Отже, єдиним джерелом інформації на теренах району залишається друковане видання – газета «Нове життя».
На мою думку, людей в першу чергу повинно цікавити те, що відбувається на території району, що нового в політичному, культурному, спортивному, духовному житті, що новітнього в медичній реформі, почитати про цікавих людей, що жили чи проживають в нашому районі. Бо в народі кажуть: «Своя сорочка ближче до тіла». Так повинно бути і з нашою районною газетою. В першу чергу ми повинні читати її, а потім інші, про інші новини. До речі, про які можна дізнатися із телебачення, радіостанцій та багато інших засобів масової інформації. Я розумію, скрутне фінансове становище людей і те, що сьогоднішнє молоде покоління з головою поринає в Інтернет, але всі ми, як творці газети, так і дописувачі і старші жителі, повинні сприяти тому, щоб газета виходила вчасно в світ, щоб в ній всі матеріали висвітлювалися правдиво.
Ми повинні переконати друзів, знайомих, рідних, сусідів про передплату і читання видання, тоді відповідно, і збільшиться коло ваших читачів.
Бо дехто з жителів наших сіл (районних), а я працював усе життя з людьми (був і бригадиром, і агрономом, і потім директором товариства) і зараз з ними працюю, і в кожного з них, окремо взятого, різні думки з тих чи інших питань нашого життя.
Дехто не знає керівників району, хто очолює ті чи інші районні служби, той чи інший районний заклад, а це, на мою думку, на сьогоднішній день неприпустимо. І ще одне, що мене турбує і насторожує те, що часто доводиться чути в місцях реалізації (продажу) преси, коли підходять люди і питають газету з телепрограмою і не цікавляться, чия то газета, хто її видав? А ще хотів би бачити в пунктах реалізації преси більшу кількість екземплярів нашої газети, щоб продавці і самі пропонували почитати газету нашого району.
На даний час газета цікава, і я думаю, що колектив редакції в подальшому зробить її ще цікавішою, тож закликаю всіх жителів нашого району, по мірі можливості, передплачувати районку, цим самим ми підтримаємо журналістів і всіх тих, хто причетний до видання газети у цей непростий для всіх нас економічний період нашого життя. А самому колективу хочу побажати творчого натхнення, попри всі труднощі і тиск з боку тих чи інших владних структур, залишайтеся правдивими і самобутніми, несіть до читача тільки правдиву інформацію, і тоді, напевно, ви знайдете і завоюєте серця нових читачів. І ще одне, попереду вибори Президента України, і я знаю, що чекає на вас в цей період, та ви відстоюйте свої журналістські права, відстоюйте права людей, публікуйте правдиву інформацію. Творчих вам злетів і правдивого гострого журналістського пера, бо страшне перо не в гусака, а в журналіста.

З повагою до вашого
колективу, ваш дописувач Іван Лендел
з Арданова.

Ваш отзыв

Ваш коментар