Версія для друку Версія для друку

Заводчани будуть із районкою

Серед керівників району, які душею і серцем вболівають за районну газету «Нове життя» — директор ПрАТ «Іршавський абразивний завод» Іван Васильцюн. На його переконання, кожен житель міста чи села повинен читати місцеву новинку. Бо саме з її сторінок він зможе дізнатися, що робиться в сусідньому селі, чим займаються органи місцевого самоврядування, як проводиться медична реформа, що нового в освіті і культурі.
– У нас більшість працівників передплатили районку на наступний, 2019 рік, – не без гордості каже Іван Петрович. – Буду відвертим: цьогоріч газета докорінно змінилася. На мою думку, журналісти почали писати те, що хвилює людей. А людей турбує створення нових робочих місць, ріст заробітної плати і пенсій, ремонт доріг, наведення порядку із сміттєзвалищами. Відрадно і те, що газетярі час від часу порушують незручні для влади питання.
Крім того, на численні прохання читачів, на сторінках видання одними із центральних були історії простих людей, їхні долі, досягнення і негаразди. Серед пріоритетних визначили просвітницьку функцію: коментарі фахівців, алгоритми із відповідними службами та інстанціями. Головний принцип в роботі колективу редакції: всебічність, об’єктивність, баланс думок і фактів. Теми підкидує саме життя.
На завершенні – реформування районного видання. Це дасть можливість журналістам бути розкутими, сміливо висловлювати свої думки, критично ставитися до різних неподобств, які творяться в районі. Хіба не прикро, що в районі в повному занепаді сільське господарство і промисловість, жителі району працюють на підприємствах Словаччини, Чехії, Польщі, Італії, Португалії, США. А в нас доходить до того, що скоро не буде кому працювати в медичних та освітніх закладах.
Юліус Фучик писав: «Бійтеся байдужих, тому що через них відбуваються найстрашніші речі». Газетярі не можуть бути байдужими до проблем і до того, чого не вистачає. Вони повинні оперативно висвітлювати наболілі питання. А їх у повсякденному житті вистачає. І приємно, що працівники абразивного заводу серед тих, хто і надалі залишатиметься із районкою. А журналісти доноситимуть до них правду.
Василь ШКІРЯ

Ваш отзыв

Ваш коментар